Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Πέντε ποδοσφαιριστές που "πλήγηκαν" λόγω του τζόγου


Δημήτρης Βαρσάνης


Το στοίχημα στο ποδόσφαιρο είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές χόμπι για πάρα πολλούς ανθρώπους. Οι ποδοσφαιριστές είναι επίσης άνθρωποι γι 'αυτό μάλλον δεν θα πρέπει να μας παραξενέψει που γνωρίζουμε ότι πολλοί από αυτούς λατρεύουν επίσης το τζόγο.
Με νόμιμο ή με άλλο τρόπο, σας παρουσιάζουμε μια σειρά από ποδοσφαιριστές που απολαμβάνουν να στοιχηματίζουν.



Andros Townsend

Ούτε η άγνοια ούτε η πλήξη στάθηκαν αποτελεσματικές δικαιολογίες για το ξεφάντωμα σε τυχερά παιχνίδια σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου που κόστισε στον πρώην εξτρέμ της Tottenham Andros Townsend 18.000 λίρες και τέσσερις μήνες της καριέρας του το 2013.
Στη Sun ο Townsend εξήγησε:"Βαριόμουν και υπήρχαν διαφημίσεις στη τηλεόραση που προωθούν το στοιχηματισμό σχετικά με τους αγώνες που παρακολουθούσε. Έτσι, κατέβασα στο κινητό μια εφαρμογή και άρχισα να παίζω μικρά ποσά στους αγώνες που έβλεπα ως ουδέτερος τηλεθεατής"
Μη γνωρίζοντας ότι είχε κάνει κάτι λάθος (η FA απαγορεύει το στοιχηματισμό σε κάθε διοργάνωση που παίζει ένας σύλλογος ή σε οποιαδήποτε ομάδα που αγωνιζόταν δανεικός εκείνη τη χρονιά), o Townsend έμεινε εκτός ομάδας από τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Under-21 εκείνης της χρονιάς.



Dominic Matteo

Ο Σκωτσέζος αμυντικός Dominic Matteo θεωρείται ένας ήρωας για τη Leeds United για διάφορους λόγους, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην πορεία της Leeds έως τα ημιτελικά του Champions League το 2001 και το γκολ του εναντίον της Milan στο San Siro για τη φάση των ομίλων έδωσε στα "παγόνια" τη πρόκριση στον επόμενο γύρο.
Έτσι, σεβαστός από τον σύλλογο αποφασίστηκε να γίνει ο επίσημος πρεσβευτής του μετά την απόσυρση του το 2009. Αυτοί που τον προσέλαβαν πιθανώς να μην ήξεραν εκείνη την εποχή ότι ο Matteo χρωστούσε πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες στα τυχερά παιχνίδια στοιχηματίζοντας μερικές φορές έως και 200.000 λίρες για μια απλή ιπποδρομία.



Phil Bardsley

Η Sunderland παρέμεινε στην Premier League στην προτελευταία αγωνιστική της σεζόν 2012/13 εν μέρει χάρη στο γκολ του αμυντικού της Phil Bardsley στην ισοπαλία με τη Southampton. Για να το γιορτάσει, ο Bardsley θεώρησε προφανώς ότι μόνο ένας τρόπος υπήρχε: με τη μετάβαση του στα τα τυχερά παιχνίδια και ξαπλωμένος στο πάτωμα του καζίνο ενώ καλυπτόταν με χαρτονομίσματα των 50 λιρών.
Παρά το γεγονός ότι ο Bardsley τεχνικά δεν "έσπασε" κανένα κανόνα της ομάδας, ο προπονητής του Paolo Di Canio δεν ήταν πάρα πολύ ικανοποιημένος από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στις εφημερίδες την επόμενη μέρα. Για τιμωρία άφησε τον Σκωτσέζο αμυντικό εκτός αποστολής για τον τελευταίο αγώνα ενάντια στη Tottenham και του επέβαλε πρόστιμο.



Paul Merson

Ο Paul Merson μπορεί να φαίνεται σαν ένα ζωντανό πρόσωπο κατά τη διάρκεια των εκπομπών του Sky, αλλά δεν το πέτυχε δίχως να περάσει από πολλές περιπέτειες στη καριέρα του. Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας στην Arsenal, ο πρώην Διεθνής με την Αγγλία μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης στα μέσα της σεζόν 1994/95 για να θέσει τους εθισμούς του με τα τυχερά παιχνίδια, την κοκαΐνη και το αλκοόλ υπό έλεγχο.

Σχεδόν 10 χρόνια αργότερα ως παίκτης-προπονητής της Walsall, o Merson είχε και πάλι περιόδους στα μέσα της σεζόν με το ποτό και τα τυχερά παιχνίδια που τον ανάγκασαν να ελέγχεται από ένα κέντρο αποτοξίνωσης. Ευτυχώς, ο Merson φαίνεται να είναι σε καλύτερη θέση όμως έχει υπολογιστεί ότι έχει χάσει από το τζόγο πάνω από επτά εκατομμύρια λίρες κατά τη διάρκεια της ζωής του, συμπεριλαμβανομένου ενός σπιτιού που κόστιζε 300.000 λίρες αφού δεν μπόρεσε να πληρώσει την υποθήκη του.



Gianluigi Buffon

Μετά από δεκαετίες με σκάνδαλα και ιστορίες διαφθοράς για στημένα παιχνίδια, το Ιταλικό ποδόσφαιρο και το στοίχημα έχει γίνει συνώνυμο το ένα με το άλλο. Η αγάπη για το τζόγο διαπερνά ακόμα και μέσα στα μεγαλύτερα αστέρια του Ιταλικού ποδοσφαίρου όπως ο Gigi Buffon.
Ο Buffon έχει διερευνηθεί για ισχυρισμούς παράνομου στοιχηματισμού σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μία φορά το 2006 πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο και πάλι το 2012 σε σχέση με πάνω από 1.5 εκατομμύριο ευρώ σε παράνομο στοιχηματισμό που έκανε ένα χρόνο νωρίτερα. Ο 39χρονος τερματοφύλακας εγκρίθηκε σε όλα αυτά τα έξοδα και για μια στιγμή υπηρέτησε ακόμη και ως εμπορικός πρεσβευτής για τους PokerStars.

Δεν υπάρχουν σχόλια: