Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ο ρωσικός στρατός πατάει γερά το πόδι του στην Βόρεια Θάλασσα


15 εγκαταστάσεις στρατιωτικών και κοινωνικών υποδομών για τις ανάγκες των ρωσικών στρατευμάτων που θα ή έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή της Αρκτικής αναμένεται να κατασκευαστούν αυτό το έτος, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Dmitry Bulgakov.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας δήλωσε την Τρίτη πως: "Η κατασκευή υποδομών για τις ανάγκες των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας στον οικισμό Γιούζνι που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Novaya Zemlya είναι συνεχίζονται σε ικανοποιητικό βαθμό ... Κάποιες απο τις συνολικά 15 εγκαταστάσεις αναμένονται να κατασκευαστούν αυτό το έτος''.

Πρόσθεσε επίσης ότι μια σειρά από εγκαταστάσεις στην περιοχή της Αρκτικής, για τους σκοπούς του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και των αεροδιαστημικών Δυνάμεων, όπως αεροδρόμια στις πόλεις της Tiksi, Βορκούτα και το λιμάνι στον οικισμό Severny, βρίσκονται ακόμα προς σχεδιασμό και μερικές απο αυτες έχουν ξεκινήσει να κατασκευάζονται.  Η Ρωσία έχει ενίσχυση της στρατιωτικές, εμπορικές και μεταφορικές της δραστηριοτήτες στην περιοχή της Αρκτικής. Έχει κατασκευάσει μεταφορικές εγκαταστάσεις και υποδομές παραγωγής ενέργειας, καθώς και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις οδούς της Βόρειας Θαλάσσιας, που συνδέει την Ευρώπη με την Ασία.

Η σημασία της περιοχής της Αρκτικής έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς η τήξη των θαλάσσιων πάγων της περιοχής έχει ανοίξει τη δυνατότητα για περαιτέρω διερεύνηση των αποθεμάτων πετρελαίου στην περιοχή, καθώς και για την πλοήγηση δια μέσου της Βόρειας Θάλασσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: