Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Ολοκληρώθηκε το Cambrian Patrol 2016


Ολοκληρώθηκε και φέτος η μεγαλύτερη διεθνής διαγωνιστική άσκηση ομάδων - περιπόλων πεζικού που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Ουαλία. Η διοργάνωση πρώτο διοργανώθηκε το 1959 όταν μια ομάδα εφέδρων στρατιωτών πεζικού του Βρετανικού στρατού απο την περιοχή της Ουαλίας σκέφτηκαν και υλοποίησαν μια εβδομαδιαία άσκηση που θα περιλαμβάνει μια πολλών χιλιομέτρων πορεία στα βουνά του Cambrian και ασκήσεις σκοποβολής στο εκπαιδευτικό κέντρο του Sennybridge. Απο τότε η άσκηση έχει αναβαθμιστεί παρα πολύ και έχει γίνει μια άσκηση διαφήμιση του βρετανικού στρατού με πολλά αντικείμενα που προέρχονται απο εμπειρίες των τελευταίων πολεμικών αναμετρήσεων.

Η φετινή άσκηση διήρκεσε απο τις 14 - 23 Οκτωβρίου 2016 και η άσκηση διενεργείται με την λογική ότι ένα 8μελές περίπολο μάχης πεζικού, εκπέμπεται απο την βάση με προορισμό ένα αλλο σημείο. Το κάθε περίπολο με την άφιξή του στην βάση ελέγχθηκε αν διαθέτει το κατάλληλο εξοπλισμό και υλικά για να λάβει μέρος στην άσκηση.


Φέτος συμμετέχουν περίπολα απο Βραζιλία, Ινδία, Λετονία, Τσεχία, Πακιστάν, Μεξικό, Ναπάλ, Καναδά, Ιταλία, Γεωργία, Αυστραλία, Κόσοβο, Γερμανία, Ιρλανδία, Ελβετία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Χιλή, Νέα Ζηλανδία. Φετινή νικήτρια αναδείχθηκε το περίπολο 59 Punjab του 37th Division/1 Corps του Πακιστανικού στρατού και το περίπολο  2/8 Gorkha του Ινδικού στρατού.



Μετά απο αυτό τον έλεγχο θα δοθεί τελική διαταγή στους περιπολάρχες στα πλαίσια ενός επιχειρησιακού σεναρίου. Τα περίπολα θα πρέπει να διανύσουν μεταξύ του σημείου έναρξης και τερματισμού μια απόσταση 55 χιλιομέτρων με φόρτο 27 κιλών όπου κατα την διάρκεια αυτής της διαδρομής θα πρέπει να εκτελέσουν διαφόρων τύπων αποστολές όπως, επιθετικές αναγνωρίσεις εναντίων εχθρικών θέσεων, CQB, Α' βοήθειες μάχης, εξάλειψη εχθρικών θέσεων, έκκληση πυρών πυροβολικού, εκτέλεση ενεδρών, μεταφορά τραυματία, επισήμανση ναρκοπεδίου, διέλευση υδάτινου κωλύματος.


Να σημειωθεί πως τα μετάλλια δίνονται στην βάση των βαθμών που συγκεντρώνει η κάθε ομάδα αφού περάσει όλα τα σημεία τακτικής εκπαίδευσης (ΣΤΕΚ) και τερματίσει που σημαίνει πως τα μετάλλια μπορεί να τα μοιράζονται και πάνω απο δύο ομάδες.





Δεν υπάρχουν σχόλια: