Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Οι Έφεδροι εκπαιδεύονται Ultimate Military Challenge και Athens Patrol 2016


Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στο Νησί των Ονείρων στην Εύβοια θα πραγματοποιηθεί υπο την αιγίδα της Λέσχης Εφέδρων Ενοπλων Δυνάμεων Αττικής και Εύβοιας για τρίτη χρονιά το Ultimate Military Chalenge, μια διαγωνιστική άσκηση η οποία ξεκίνησε πριν δύο χρόνια.

Σε αυτη την άσκηση οι διαγωνιζόμενοι χωρισμένοι σε ζευγάρια θα ενημερωθούν για τους κανόνες του παιχνιδιού και κυρίως τα θέματα ασφάλειας στα οποία οι διοργανωτές δίνουν ιδιαίτερη σημασία , αλλά και τις διαθέσιμες πρώτες βοήθειες. Στην συνέχεια το ζευγάρι μη πλήρη εξοπλισμό { και έχοντας στη διάθεσή του μόνο από μία γεμιστήρα των 20βολών} (αποκλειστικά airsoft) θα οδηγηθεί στην αφετηρία για να ξεκινήσει τη διαδρομή η οποία περιείχε σύμφωνα με τα περσυνά δεδομένα 4 δοκιμασίες, άγνωστες στους συμμετέχοντες.

Σε πρώτη φάση τα ζευγάρια θα  διέρχονται εντός «εχθρικής» περιοχής με τακτική  κίνηση με στόχο να προσβάλουν  στόχους χωρίς να ξέρουν το πλήθος τους. Να σημειωθεί πως πέρυσι, οι στόχοι ήταν τοποθετημένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη αληθοφάνεια. Η όλη διέλευση των εμποδίων που υπήρχαν γινόταν με «παρενοχλήσεις» από «εχθρική» απεικόνιση. Στη βαθμολογία τους  λαμβάνονταν υπ’ όψη μόνο οι δύο καλύτερες βολές σε κάθε στόχο.

Στη συνέχεια οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να περάσουν από  εμπόδιο φυσικής κατάστασης , να ερευνήσουν ΑΑ κρύπτη στην οποία υπήρχαν 2 γεμιστήρες (επίσης των 20 βολών) μία για το κάθε μέλος του ζεύγους. Μετά την αναπλήρωση των «πυρομαχικών» επιβιβάζονταν σε όχημα με πλευρικές συρόμενες πόρτες , το οποίο προσομοίαζε ελικόπτερο , το οποίο τους μετέφερε σε συγκεκριμένο σημείο της τρίτης δοκιμασίας και τους έδινε αποστολή διάσωσης τραυματία τον οποίο έπρεπε να βρουν,  περνώντας μέσα από δασώδη , επίσης «εχθρική» περιοχή , να βάλλουν κατά στόχου  κρυμμένου στην περιοχή που ήταν πεσμένος ο τραυματίας και να τον μεταφέρουν πίσω στο «ελικόπτερο».

Το τέλος περιελάμβανε εκκαθάριση οικίας με στόχους που προσομοίαζαν «εχθρό»,  όμηρο ή φίλιο προσωπικό καθώς και προσομοίωση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, πάντα βέβαια υπό τη συνεχή «παρενόχληση» από «εχθρική» δραστηριότητα, και για να τερματίσουν έπρεπε να τρέξουν περίπου 150 μέτρα μέχρι τη γραμμή τερματισμού , όπου και σταματούσε το χρονόμετρο. Στόχος του κάθε ζευγαριού ήταν να πετύχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη βαθμολογία επί των στόχων , της τακτικής του κίνησης , στο μικρότερο χρόνο.

Πληροφορίες συμμετοχής ΕΔΩ


Τον ίδιο μήνα και φέτος, ο Σύλλογος Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων (Σ.Σ.Α.Ε), με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ), διοργανώνει από 18 ως 20 Νοεμβρίου τον Πανελλήνιο Αγώνα Στρατιωτικού Αθλητισμού “Athens Patrol 2016” στην αττική.

Οι αγώνες αυτοί απευθύνονται σε ενηλίκους που έχουν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις και επιθυμούν να διατηρούν το Αξιόμαχο τους, να βελτιώνουν την φυσική τους κατάσταση και να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους πάνω σε στρατιωτικά αντικείμενα.

Στους αγώνες αυτούς θα συμμετάσχετε ως μέλος ενός εξαμελούς περιπόλου. Οι άνδρες της ομάδας σου θα κληθούν να επιχειρήσουν σε ημιορεινό περιβάλλον και ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Η ομαδα σου εχει δικαίωμα να επιλέξει διαδρομή ενός «Στίβου» 8 ωρών ή «Στίβου» 24 ωρών. Θα πρέπει να είστε σε θέση να προσανατολιστείτε και να κινηθείτε τακτικά σύμφωνα με τις διαταγές που θα σας δοθούν αλλά και να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά οτιδήποτε “προκύψει” κατά τη διαδρομή σας! Οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν επάνω σε ποικίλα στρατιωτικά αντικείμενα, όπως: Tακτική κίνηση περιπόλου, Ά Βοήθειες Μάχης, άμεση αντίδραση σε “επαφές”, καθώς και στη λήψη πρωτοβουλιών υπό συνθήκες έντονης ψυχολογικής ή σωματικής πίεσης.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και τις 12/11/2015. Εφόσον στείλετε ένα email στο ssae01@hotmail.com.gr δηλώνοντας πρόθεση συμμετοχής της ομάδος σας, θα σας σταλεί η φόρμα αίτησης συμμετοχής, επιπλέον πληροφορίες για τον αγώνα καθώς και υλικό/λίστες για μελέτη και προετοιμασία. Για όσους το κρίνουν απαραίτητο έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν και σε ένα “σεμινάριο θεωρητικής προετοιμασίας” που θα ανακοινωθεί πριν τους αγώνες. 'Ολοι οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να είναι ικανοί να κινηθούν τακτικά και να μήν αντιμετωπίζουν κάποιο σημαντικό πρόβλημα υγείας.

Επειδή οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν πρόθεση συμμετοχής όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ιδίως τα μεμονωμένα άτομα θα πρεπει να δηλώσουν σύντομα προκειμένου να διευκολυνθούν οι οργανωτές στον σχηματισμό των περιπόλων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ssae01@hotmail.com ή στο τηλ 6948101128 ή 6998748539 για να ενημερωθούν περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: