Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Τεχνικοί της Northrup Grumman ανακατασκεύασαν ένα ''stealth'' μαχητικό των Ναζί


Μετά την ήττα της  Luftwaffe στην μάχη της Βρετανίας το 1940, ο Χέρμαν Γκέρινγκ διέταξε ένα νέο φιλόδοξο σχέδιο που ονομάστηκε μαχητικό"3 × 1000". Ο Goering ήθελε ένα αεροπλάνο που θα μπορούσε να μεταφέρει μέχρι το στόχο 1.000 κιλά βομβών σε απόσταση 1.000 χιλιόμετρα και να πετάει με 1.000 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Δύο αδέρφια, ο Walter και Reimar Horten, πρότεινε ένα σχέδιο που όχι μόνο θα ικανοποιούσε το φιλόδοξο σχέδιο, αλλά θα ήταν επίσης το πρώτο σχέδιο για ένα μαχητικό stealth.

Η Horten 229 ήταν η πρώτο μαχητικό αυτών των πρωδιαγραφών που κατασκευάστηκε ποτέ, αλλά πέταξε μόνο μια χούφτα φορές στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ενώ το σώμα του μοιάζει με σύγχρονο stealth αεροσκάφη, όπως το B-2 Spirit, το 229 δεν είχε ποτέ δοκιμαστεί κατά ραντάρ.


Το πρώτο πρωτότυπο καταστράφηκε σε μια συντριβή κατά τη διάρκεια της δοκιμής και η δεύτερη κατελήφθη από τους Συμμάχους που το έστειλαν στις Η.Π.Α.




Μια ομάδα τεχνικών της Northrup Grumman δημιούργησαν μια μακέτα του 229, έτσι ώστε να μπορέσουν να δοκιμάσουν το σχεδιασμό έναντι των τύπων ραντάρ που χρησιμοποιούνταν για την υπεράσπιση της Βρετανίας.

Τα αποτελέσματα παρουσίασαν ένα καταστροφικό εναλλακτικό μέλλων για τους Βρετανούς, καθώς αν το Horten είχε μπει σε πλήρη παραγωγή και επιχειρησιακή χρήση, η μειωμένη διατομή του θα μπορούσε να έχει τη δυνατότητα να πλησιάσει πιο κοντά στην ακτή πριν από την ανίχνευση του και με την ταχύτητά του θα μπορούσε να φτάσει στο στόχο του προτού εντοπιστεί και πολύ προτού μπορέσουν τα μαχητικά της RAF να απογειωθούν και να το καταρρίψουν. Κάτι το οποίο σύμφωνα με τους μηχανικούς θα ήταν απίθανο να το καταφέρουν ή οι πιλότοι ή η αντιαεροπορική άμυνα λόγω της ταχύτητάς του.


Δείτε την πλήρη ιστορία των μηχανικών που ξαναχτίστηκε το σώμα του Horten και πώς το αεροπλάνο θα μπορούσε να αναδιαμορφώση την ιστορία στο βίντεο του National Geographic


Δεν υπάρχουν σχόλια: