Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Το σήμα της εβδομάδας: Hapoel Be'er Sheva


Δημήτρης Βαρσάνης


Σήμερα το σήμα της εβδομάδας έρχεται από έναν σύλλογο που τον γνωρίσαμε πρόσφατα στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα με το χειρότερο τρόπο ο Ολυμπιακός. Ο λόγος για τη Hapoel Be'er Sheva F.C. 
Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1949 στην πόλη της Be'er Sheva, η μεγαλύτερη πόλη στην έρημο Νεγκέβ στο Ισραήλ. Το πρώτο της παιχνίδι διεξήχθη στην Παλιά Πόλη της Be'er Sheva, μια νίκη με 5-4 έναντι σε μια ομάδα από το Mefalsim και εδρεύει στο νότιο Ισραήλ. Αγωνιζόμενη στην Ισραηλινή Premier League, την περασμένη σεζόν η Hapoel Be'er Sheva F.C. κατέκτησε το πρωτάθλημα για τρίτη φορά στην ιστορία της και για πρώτη φορά στα τελευταία τριάντα χρόνια. Προς το παρόν απολαμβάνει μια πολύ καλή αρχή στο UEFA Europa League, μετά από μια εντυπωσιακή νίκη με 2-0 επί της Inter στο Giuseppe Meazza και με τη λευκή ισοπαλία με τη Southampton που τη διατήρησε στη κορυφή του ενδέκατου ομίλου.Το 2016 μια ελαφρώς τροποποιημένη έκδοση του σήματος της Hapoel Be'er Sheva μπήκε στο σύλλογο. Στο κάτω μισό του σήματος είναι απλά μια μπάλα ποδοσφαίρου και στο πάνω μισό περιέχει μια καμινάδα που συμβολίζει το δημοτικό κτίριο της πόλης, ενώ υπάρχει το όνομα του συλλόγου γραμμένο στα αγγλικά και στα εβραϊκά γύρω του στα άνω άκρα.  
Στην κορυφή αριστερά είναι ένας πυγμάχος που τον περιβάλλουν ένα σφυρί και ένα δρεπάνι, ενώ το γύρω αστέρι πάνω από το σήμα αντιπροσωπεύει τους τίτλους που ο σύλλογος έχει κερδίσει στο παρελθόν του

Δεν υπάρχουν σχόλια: