Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Το 1ο αμφίβιο σχολείο της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Χίου (φωτογραφίες)


Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την ημέρα μνήμης για την Μικρασιατική γενοκτονία, σε παραθαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Χίου πραγματοποιήθηκε το 1ο αμφίβιο σχολείο «ΊΩΝΑΣ 2014» απο την Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) του παραρτήματος Χίου. Αντικείμενο της εκπαιδευτικής άσκησης ήταν η αθόρυβη διείσδυση από ζευγάρι ανιχνευτών σε εχθρική ακτή και διάβαση υδάτινου κωλύματος.


Το 1ο σχολείο περιελάμβανε μεθόδους προστασίας - «στεγανοποίησης» του ατομικού φόρτου και τον τρόπο διέλευσης από υδάτινο κώλυμα και μεθόδους απόκρυψης από την φυσική κάλυψη της παρόχθιας ζώνης.


Κατα την δεύτερη φάση του σχολείου, η εκπαίδευση περιελάμβανε θαλάσσιο περιβάλλον , αθόρυβη προσέγγιση στις πιθανές εχθρικές θέσεις, τρόπους  κίνησης - παρατήρησης  με την  μεγαλύτερη δυνατή απόκρυψη από την θάλασσα  καθώς και τρόπους σκόπευσης ταυτόχρονα με την μεταφορά εξοπλισμού   εν κινήσει   εντός υδάτινου περιβάλλοντος.


Η Διάβαση Ευκαιρίας ή Ταχεία Διάβαση, όπως είναι γνωστή από τα εγχειρίδια εκστρατείας, αφορά επιχείρηση διάβασης υδάτινου κωλύματος με ιδία μέσα, όταν δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα τεχνητά μέσα, με απώτερο σκοπό τη διατήρηση της ορμητικότητας κατά την επιθετική ενέργεια.








2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο λεβεντες πατριωτες......

Ανώνυμος είπε...

γιατί πάντα είναι μόνο δυο άτομα στις φωτογραφίες της Χίου?