Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η τελική φάση του Λέοντα της Αλβανίας (φωτογραφίες)


Οι λόχοι Alpha και Bravo της 40ης Μοίρας των Βρετανών πεζοναυτών πραγματοποίησαν προ ημερών την τελική φάση - επίθεση της βρετανο - αλβανικής στρατιωτικής άσκησης «Λέων της Αλβανίας», με στόχο να αξιολογηθούν οι δυνατότητες αμφίβιων επιχειρήσων των εμπλεκομένων δυνάμεων, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της διασυμμαχικής άσκησης «Cougar 14» της βρετανικής δύναμης ταχείας αντίδρασης.


Κατα την διάρκεια της τελικής φάσης - επίθεσης, Βρετανοί και Αλβανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν σε «εχθρική ακτή» στην αλβανική χερσόνησο του Kepi I Pallit, και προσπάθησαν να ανατρέψουν «μόνιμες εχθρικές θέσεις» τις οποίες κρατούσαν Αλβανοί και Βρετανοί πεζοναύτες οι οποίοι υποδύονταν τις εχθρικές δυνάμεις.


Μετά απο πολύωρο αγώνα Βρετανοί και Αλβανοί άνοιξαν τελικά δρόμο για τα βρετανικά οχήματα VIKING και τα ελικόπτερα Chinook τα οποία μετέφεραν υλικά και προσωπικό.







«Η άσκηση ήταν αρκετά δύσκολη. Το έδαφος ήταν αρκετά ορεινό και ελώδες αλλα ένας πεζοναύτης πρέπει να αποδίδει άριστα σε οποιοδήποτε έδαφος και κλίμα, χωρίς καμία εξαίρεση. Επίσης, σε αυτή την άσκηση πήραν μέρος πολλοί νεοσύλλεκτοι οι οποίοι τελείωσαν την βασική εκπαίδευση των πεζοναυτών και με αυτή την άσκηση εντάχθηκαν δυναμικά στην μονάδα» τόνισε απο την μεριά του ο 21χρονος πεζοναύτης, Dillon Wilde

Δεν υπάρχουν σχόλια: