Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Με πολιτική περιβολή σε δημόσιους χώρους οι Ολλανδοί στρατιωτικοί λόγω τζιχαντιστών


Την περασμένη εβδομάδα, ένας τζιχαντιστής από την Ολλανδία που βρίσκεται στη Συρία και δήλωσε ότι ονομάζεται Μουχατζίρι Σάαμ είχε απευθύνει κάλεσμα σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο για τη διάπραξη μιας επίθεσης εναντίον της Ολλανδίας έπειτα από την έναρξη των αμερικανικών βομβαρδισμών.

Μιλώντας στα ολλανδικά, ο ίδιος κάλεσε άλλους τζιχαντιστές να «ξεσηκωθούν και να κάνουν μία βίαιη και αποφασιστική ενέργεια εναντίον του ολλανδικού κράτους», καθώς αυτό παρέχει «υποστήριξη στις ΗΠΑ».

Ο Μουχατζίρι Σάαμ υποστήριξε ότι γύρισε το βίντεο στην συριακή πόλη Χαλέπι, όπου κατετάγη στις τάξεις μιας οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ολλανδίας NOS.

Το συγκεκριμένο περιστατικό το πήρε σοβαρά η ολλανδική κυβέρνηση η οποία με πρόσφατη σύσταση - οδηγία καλεί τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας να μην ταξιδεύουν φορώντας τη στρατιωτική τους στολή στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς. «Απευθύναμε σύσταση στο προσωπικό του στρατού να μην ταξιδεύει φορώντας στρατιωτική στολή στα δημόσια μέσα μεταφοράς Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα υπήρξαν πολλές διακηρύξεις, τις οποίες παρακολουθούμε» τόνισε σε πρόσφατη δήλωσή της η Μαρλούς Φίσερ, εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας της Ολλανδίας.

Να σημειωθεί, πως η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι διαθέτει 6 μαχητικά αεροσκάφη F- 16 και 250 στρατιωτικούς για να συμβάλουν στο διεθνή συνασπισμό που πολεμά εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, όχι όμως στη Συρία.

Ειδικοί αναλυτές σε θέματα ασφαλείας προειδοποίησαν ότι αυτή η ανακοίνωση ενδέχεται να αυξήσει τον κίνδυνο ασφαλείας για την Ολλανδία, κυρίως στους δημόσιους χώρους όπως οι σιδηροδρομικοί σταθμοί ή οι πλατείες.

Η Φίσερ διαβεβαίωσε ότι η σύσταση προς τους στρατιώτες δε συνδέεται με την ανακοίνωση της διάθεσης των μαχητικών αεροσκαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: