Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Napoli - Palermo(3-3)

Ο Benitez στα “σχοινιά”


του Δημήτρη Βαρσάνη

Μετά από την εντός έδρας ισοπαλία με τη Palermo χθες το βράδυ η Napoli έχει τέσσερις βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια της Serie A και ο Rafa Benitez θα πρέπει να ανησυχεί πάρα πολύ για την ασφάλεια της θέσης του.


Στο ημίχρονο ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες γύρω από το “San Paolo” από τους οπαδούς της Napoli δείχνοντας την οργή τους για το απογοητευτικό της ξεκίνημα αυτή τη χρονιά. Οι “Partenopei” απέτυχαν να μπουν στους ομίλους του Champions League και τώρα βρίσκονται στη 15η θέση της βαθμολογίας. Μετά από την δύσκολη νίκη της με ανατροπή επί της Genoa στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος ακολούθησαν οι ήττες από τη Chievo και την Udinese και η χθεσινή ισοπαλία με τη Palermo,η οποία μπορεί να ήταν διασκεδαστική για τους ουδέτερους φιλάθλους,όχι όμως σίγουρα αυτό που χρειαζόταν ο Benitez.

Για μια ομάδα που τερμάτισε τρίτη πέρυσι και δεύτερη πριν από δύο χρόνια η τωρινή κατάσταση μπορεί να θεωρηθεί μόνο ως τραγική. Η πρωταθλήτρια Juventus και η δευτεραθλήτρια Roma έχουν κάνει ήδη το απόλυτο στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές,ενώ οι αντίπαλοι της για τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι σε θέση ισχύος και πρέπει να τις κυνηγήσει.

Ο αγώνας με τη Palermo εξέθεσε τον αδύναμο χαρακτήρα της Napoli του Benitez. Οι “Σικελοί” παρουσίασαν μια επιθετική ενδεκάδα και το παιχνίδι μετατράπηκε γρήγορα σε μια ανοιχτή υπόθεση μέχρι τέλους. Καμία από τις δύο ομάδες δεν έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα της και τα γκολ έμπαιναν κατά ριπάς. Οι Kalidou Koulibaly,Duvan Zapata και Jose Callejon σκόραραν για τη Napoli ενώ οι Andrea Belotti και Franco Vasquez βρήκαν δίχτυα για τη Palermo ολοκληρώνοντας το πρώτο ημίχρονο με το σκορ να είναι 3-2.


Αφού ο Belotti έβαλε το πρώτο του γκολ στη Serie A,στο δεύτερο ημίχρονο με ένα ακόμα τέρμα του από πολύ ωραία ομαδική συνεργασία έδωσε στην ομάδα του τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας. Η επιθετική τριάδα των “Rosanero”(Belotti,Vasquez και Paulo Dybala)αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το δυναμικό παιχνίδι τους,ωστόσο τους δόθηκε και αρκετός χώρος για να το πραγματοποιήσουν καθώς επανειλημμένα η άμυνα της Napoli πιάστηκε στον ύπνο.


Αυτό έρχεται σε αντίθεση με ότι ξέρουμε από μια ομάδα του Benitez. Εδώ και πολλά χρόνια έχει αναπτυχθεί μια φήμη ότι οι ομάδες του Ισπανού τεχνικού είναι συμπαγείς αμυντικά,τακτικά συμμαζεμένες και συνήθως είναι πολύ δύσκολο να σκοράρεις εναντίον τους. Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι για να προσαρμόσει το στυλ του πρέπει να έχει τους κατάλληλους παίκτες στη διάθεση του,όμως και πάλι αυτό δεν στέκει καθώς είχε μπροστά του τρεις μεταγραφικές περιόδους για να φτιάξει το ρόστερ της αρεσκείας του.

Σε συνδυασμό με την αποτυχία του Champions League,αν η Napoli συνεχίσει να χάνει βαθμούς στη Serie A δεν θέλει και πολύ να εξαντληθεί τελείως η υπομονή του πρόεδρου του συλλόγου Aurelio De Laurentis με τον Benitez.

Δεν υπάρχουν σχόλια: