Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Bayern Munich - Manchester City(1-0)

Η βραδιά του Boateng και το κρίμα του Hart


του Δημήτρη Βαρσάνη

Η Bayern Munich χτύπησε στο τέλος του παιχνιδιού διασφαλίζοντας ότι όλη η σκληρή δουλειά της Manchester City στο “Alliadz Arena” δεν είχε κανένα αντίκρισμα διότι έχασε με 1-0.

Το σουτ του πρώην αμυντικού των Cityzens Jerome Boateng,το οποίο στη διαδρομή του προς την εστία ακούμπησε και λίγο στον Gotze κατάφερε να νικήσει τον μέχρι τότε ανίκητο Joe Hart. Αυτή η νίκη είναι ένα τεράστιο βάλσαμο για τη Bayern και παράλληλα ένα τεράστιο χτύπημα για τις ελπίδες πρόκρισης της Manchester City στην επόμενη φάση,ιδιαίτερα μετά την εκθαμβωτική επιστροφή της Roma στη διοργάνωση ύστερα από το εντυπωσιακό 5-1 επί της CSKA Moscow.


Joe Hart
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί:Τα τελευταία δύο χρόνια έχει δεχτεί έντονη κριτική για τα αρκετά λάθη του,ορισμένα από αυτά παιδαριώδη και που κόστισαν βαθμούς συνάμα. Όμως υπάρχουν και αυτά τα περιστασιακά παιχνιδιά όπως το χθεσινό που ξαφνικά ανεβαίνει ξανά στη συνείδηση των ποδοσφαιρανθρώπων.

Φυσικά η Manchester City σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια κάνει αυτή το παιχνίδι της λόγω και της δύναμης του ρόστερ της,αλλά στη Γερμανία εξελίχθηκαν διαφορετικά τα πράγματα και ο Hart χρειάστηκε σε αρκετές περιπτώσεις να λάβει δράση και η απόκρουση στην άπιαστη κεφαλιά του Muller να είναι αξιομνημόνευτη. Στα υπόλοιπα παιχνίδια των “πολιτών” ίσως να μη φαίνεται η κομβική παρουσία του και λόγω ότι δεν τον “ζεσταίνουν” τόσο πολύ οι αντίπαλοι με σουτ.

Είτε έτσι είτε αλλιώς πρέπει να είναι περήφανος για τη δουλειά του χθες το βράδυ παρά το αργό καρδιοχτύπημα.


Yaya Toure
Πρέπει να δεχτεί τη κριτική μας γιατί:Όπως έχει παρατηρηθεί και στα άλλα παιχνίδια της Manchester City μέχρι στιγμής αυτή τη χρονιά ο Yaya Toure μοιάζει να είναι εκτός ρυθμού και καθόλου κοντά στο επίπεδο που τον έχουμε συνηθίσει.

Είναι εμφανή τα σημάδια κούρασης πάνω στον Ιβοριανό από τη μεγάλη σε διάρκεια περσινή σεζόν μαζί με τη ταλαιπωρία του Παγκοσμίου κυπέλλου,καθώς και τις δυσκολίες στην οικογενειακή του κατάσταση. Βέβαια είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μικρό προβληματάκι που θα ξεπεραστεί με τη πάροδο του χρόνου. Κάτι που ελπίζουν οι οπαδοί της City να δουν το πραγματικό Yaya στο εγγύς χρονικό διάστημα και από το ματς της Κυριακής με τη Chelsea.


Jerome Boateng
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί:Το αν ή όχι το σουτ μπήκε λόγω της παρεμβολής του Gotze είναι αδιάφορο,καθώς ο Boateng πήρε τα συγχαρητήρια από τους συμπαίκτες του και τις...σφαλιαρίτσες από τον προπονητή του.

Σε κάθε περίπτωση ήταν η στιγμή του 26άχρονου αμυντικού να αποδείξει ότι έκανε άλματα προόδου από το δύσμοιρο και σύντομο πέρασμα στη Manchester City. Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να κρατήσει τον κίνδυνο του Dzeko μακριά από την εστία του Neuer και έπειτα να ανέβει στην αντίπαλη περιοχή για να έρθει το πολυπόθητο γκολ.

Όταν ο Guardiola ανέλαβε τη Bayern πολλοί υπέθεταν ότι ο Boateng θα ήταν μεταξύ εκείνων που θα έφευγαν,ωστόσο έχει καθιερωθεί στην ενδεκάδα και άξιζε και αυτός τη βραδιά του.


Robert Lewandowski
Πρέπει να δεχτεί τη κριτική μας γιατί:Λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις που πήρε η μεταγραφή του από τη Borussia Dortmund στη Bayern Munich,το γεγονός ότι ο Lewandowski έχει βάλει μόνο ένα γκολ στις τέσσερις εμφανίσεις του με τη νέα του ομάδα πρέπει να γίνει πρώτη είδηση στη Γερμανία.

Πέρα από μια ευκαιρία προς το τέλος του ημιχρόνου που ο Hart έκλεισε καλά το οπτικό του πεδίο και τον ανάγκασε να στοχεύσει λανθασμένα καθόλα τη διάρκεια του αγώνα δεν απείλησε την άμυνα της Manchester City. Φυσικά είχε να αντιμετωπίσει και αμυντικούς στο ύψος του όπως ο Vincent Kompany και ο Martin Demichelis όμως αυτό δεν παύει να σημαίνει ότι επιβάλλεται να βελτιωθεί.


Fernandinho
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί:Μετά τον Hart ο καλύτερος παίκτης της Manchester City ήταν ο Fernandinho,ο οποίος όταν είναι σε καλή κατάσταση ευχαριστιέται τέτοια παιχνίδια σαν και αυτά.

Το θέαμα ορισμένων Γερμανών ποδοσφαιριστών από το πρόσφατο Παγκόσμιο κύπελλο ίσως να “φόβιζε’” τον Βραζιλιάνο μέσο,ωστόσο αντιθέτως μπήκε σε πολλές μονομαχίες,προστάτεψε τους τέσσερις της άμυνας και έφτιαχνε παράλληλα παιχνίδι,κάτι που ήταν ακόμα πιο πολύ άξιο λόγου δεδομένου ότι δεν πήρε καμία βοήθεια από τον Yaya Toure. Ο Manuel Pellegrini θα προτιμούσε να είχε στη διάθεση του τον Fernando καθώς με το εύστροφο Βραζιλιάνικο δίδυμο στη μεσαία γραμμή ίσως να είχαμε μια διαφορετική ιστορία στην εικόνα του παιχνιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: