Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Arsenal - Manchester City(2-2)

Οι πρώτες απαντήσεις του Wilshere στους επικριτές του και οι ατυχίες του Aguero μέσα στα τυχερά του


του Δημήτρη Βαρσάνη

Στην αυλαία της 4ης αγωνιστικής στην Premier League Arsenal και Manchester City χάρισαν μια χορταστική ισοπαλία στο “Emirates”.
Ο Aguero άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίχρονο και οι γηπεδούχοι απάντησαν στο δεύτερο με τα δύο πανέμορφα τέρματα από τον Wilshere και τον Alexis Sanchez,πριν ισοφαρίσει προς το τέλος του παιχνιδιού σε 2-2 ο Demichelis κεφαλιά. Μια δίκαια ισοπαλία θα λέγαμε με τις εναλλαγές των συναισθημάτων να είναι αρκετές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ποιοι αξίζουν τα μπράβο μας και ποιοι τη κριτική μας.


Jack Wilshere
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί: Ένα πολύ ωραίο τελείωμα και μια ασίστ του θα μπορούσαν να δώσουν τη νίκη στην Arsenal. Ένα καλό παιχνίδι από τον Jack Wilshere και μια έγκαιρη απάντηση σε κάποιους από τους επικριτές του.

Ο Wilshere δεν μπορεί να απορρίψει μερικές από τις δικαιολογημένες κριτικές που έχει λάβει πρόσφατα. Στο πρώτο ημίχρονο με τη Manchester City έδειξε τα πολλά καλά όπως όμως και τα κακά σημεία του. Ήταν έξυπνος με τη μπάλα στα πόδια ωστόσο επίσης βιαστικός,επιρρεπής στην απώλεια πειθαρχίας του και άφηνε την ομάδα του ανισόρροπη.

Στο δεύτερο μέρος όμως βγήκε ένας πολύ διαφορετικός παίκτης,πιο αποτελεσματικός με τη μπάλα στα πόδια και ακριβής στις κινήσεις του. Επιβραβεύθηκε με το γκολ της ισοφάρισης,ένα υπέροχο σκαφτό πλασεδάκι πάνω από τα μακριά χέρια του Joe Hart,υπογραμμίζοντας ότι ή ποδοσφαιρική ευφυΐα του είναι ίσως η πιο πολύτιμη ειδικότητα του.

Η επιρροή του συνεχίστηκε στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και συνείσφερε και στο 2-1 της Arsenal στέλνοντας τη μπάλα ιδανικά με το κεφάλι στον Alexis Sanchez,ο οποίος τελείωσε με εξαιρετικό τρόπο τη φάση από πλευράς του. Ο Arsene Wenger θα πρέπει να νιώθει ευχαριστημένος με την απόδοση του αρκεί ο Άγγλος μέσος να την επαναλαμβάνει σε σταθερή βάση.


Sergio Aguero
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί: Με τον Luis Suarez να φεύγει για την Ισπανία δίνεται η ευκαιρία στον Sergio Aguero να αποκαταστήσει τον εαυτό του ως τον πιο παραγωγικό σκόρερ της Premier League.
Για να γίνουμε πιο ακριβείς ο Αργεντινός επιθετικός πέρυσι ήταν κοντά στα γκολ του Suarez,αλλά μια σειρά από τραυματισμούς κατέστρεψαν τη διαδρομή του προς τη πρώτη θέση στους σκόρερ,αναγκάζοντας τη Manchester City να συνεχίσει τη πορεία της προς τη δόξα χωρίς την πλήρη χρήση των χαρακτηριστικών του.

Ο Aguero φαίνεται ακόμα να μην έχει επιστρέψει σε πλήρης ετοιμότητα όμως χθες σημείωσε το τρίτο του τέρμα σε τέσσερα παιχνίδια,το οποίο δείχνει ότι τη ματιά του στα γκολ σίγουρα δεν την έχει εγκαταλείψει. Ο 26άχρονος επιθετικός όμως έγειρε πάλι ανησυχίες για άλλο έναν μικροτραυματισμό,ύστερα από την απόσυρση του 20 λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα.

Σε αυτό το σημείο φαίνεται ότι μόνο τα προβλήματα με τη φυσική του κατάσταση και μάλλον ο Diego Costa μπορεί να αποτρέψουν το γεγονός ότι έχει το πιο θανατηφόρο τελείωμα στη Premier League. Η Manchester City είναι μια ασύγκριτα καλύτερη ομάδα όταν έχει γεμάτο “οπλοστάσιο”,και ειδικά αν ο Silva προμηθεύει τα “πυρομαχικά” της.


Η αμυντική λειτουργία της Arsenal
Πρέπει να δεχτεί τη κριτική μας γιατί: Οι συνεχιζόμενες αμυντικές ανησυχίες της Arsenal ήταν εμφανείς ακόμα και πριν από τον άσχημο τραυματισμό του Debuchy.

Με το βασικό της δεξιό μπακ να έμοιαζε ότι πονά πάρα πολύ και ενδεχομένως να λείψει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο Calum Chambers θα πρέπει να καλύψει τη θέση του στο εγγύς μέλλον. Ο νεαρός αμυντικός έχει λάβει κολακευτικά σχόλια για τη γρήγορη προσαρμογή του στη ζωή των “Gunners”,αλλά εκτέθηκε χθες από τον Aleksandr Kolarov στη σύντομη παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο. Η έλλειψη ρυθμού είναι πάντοτε ένα αξιοσημείωτο πρόβλημα σε αυτή τη θέση απέναντι στους ταχείς εξτρέμ και ίσως να αποδειχθεί ένα αδύναμο σημείο για την Arsenal μέχρι να επιστρέψει ο Debuchy.

Γενικά η αδυναμία της Arsenal να κρατήσει το προβάδισμα τρέφει μεγάλη απογοήτευση στον Wenger. Στο κόρνερ της ισοφάρισης για τους “Citizens” ο Martin Demichelis έμεινε εντελώς ανενόχλητος για να πάρει τη κεφαλιά,εντοπίστηκε μια θλιβερή έλλειψη οργάνωσης που της στέρησε τελικά τη νίκη. Οι “κανονιέρηδες” έχουν δεχτεί έξι τέρματα στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια τους. Ναι έπαιξαν κάποιους δυνατούς αγώνες όμως αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να βελτιωθούν το συντομότερο δυνατό.


Danny Welbeck
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί: Το ιδεατό σε αυτή τη περίπτωση θα ήταν να υπήρχε και μια τρίτη κατηγορία κάπου ανάμεσα στα “μπράβο” μας και τη “κριτική” μας όμως κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει το άρθρο μας. Έτσι λοιπόν κατά την εκτίμηση μας έκανε περισσότερο θετική εντύπωση παρά αρνητική το ντεμπούτο του Danny Welbeck με τη φανέλα της Arsenal.

Ναι ίσως έπρεπε να είχε τελείωσε καλύτερα τη φάση σε ένα από τα σπάνια δώρα του Silva όμως το έξυπνο μυτάκι του χτύπησε στο δοκάρι του Hart. Για τους περισσότερους ήταν άλλο ένα παράδειγμα της έλλειψης αιχμής του Welbeck,αν και στη πραγματικότητα δεν ήταν μια καθαρή ευκαιρία για έναν επιθετικό.

Αυτή η φαινομενικά σημαντική στιγμή έγινε λιγότερο σημαντική όταν το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά και τα γκολ έμπαιναν κατά συρροή,άρα δεν θα ήταν συνετό να κρίνουμε την εμφάνιση του μόνο από αυτά τα ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ο Welbeck πρόσφερε μια πρώτη γεύση για το τι θα φέρουν τα χαρακτηριστικά του στην Arsenal. Με το ρυθμό και τη ταχύτητα του άνοιγε χώρους για τους μέσους και το ύψος και η δύναμη του δημιούργησε τακτικά προβλήματα στους Kompany και Demichelis.

Ο πρώην επιθετικός της Manchester United συχνά λέει ότι χρειάζεται μια συνεχής ροή παιχνιδιών για να δείξει τις πραγματικές ικανότητες του στο σκοράρισμα και αυτό αναμφίβολα είναι ένα δίκαιο σχόλιο. Πραγματοποίησε ένα λογικό ξεκίνημα όμως ήταν μόνο η αρχή. Ας του δώσουμε μερικές εβδομάδες περιθώριο και ίσως τότε να δούμε τι μπορεί πραγματικά να κάνει.


Mesut Ozil
Πρέπει να δεχτεί τη κριτική μας γιατί: Από πτώση σε νέα πτώση; σχεδόν ακριβώς ένα χρόνο από τότε που έκανε το ντεμπούτο στην Arsenal ο Mesut Ozil συνεχίζει να απογοητεύει παρά να εντυπωσιάζει με τα χρώματα των “κανονιέρηδων”.

Ο Γερμανός είχε τις στιγμές του(έδωσε έξυπνα στον Welbeck στη πρώτη ευκαιρία του αγώνα και γενικά κυκλοφορούσε ωραία τη μπάλα σε αρκετές περιπτώσεις)όμως ήταν μακριά από την επιδραστική φιγούρα του Silva σε όλο το παιχνίδι. Επιπλέον απέτυχε να κατευθύνει την ομάδα του με τον ίδιο τρόπο όπως οι Wilshere,Sanchez και Ramsey.

Ο Ozil ίσως να μη θέλει να παίζει στις πλευρές όπου η δυσκολία με τα αμυντικά καθήκοντα του του δημιουργούν περισσότερα προβλήματα,αλλά είναι ένας ρόλος που το καλύτερο για αυτόν θα είναι να προσαρμοστεί από τώρα. Είναι νωρίς ακόμα για να βγάλουμε αποτυχημένη τη μεταγραφή του όμως σίγουρα φτάνοντας σε αυτή τη κακή κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από μια ρουτίνα.

Ο νικητής του Παγκοσμίου κυπέλλου έχει την ικανότητα να οδηγήσει την Arsenal σε ένα υψηλότερο επίπεδο από οποιονδήποτε άλλο παίκτη,αλλά σε αυτό το σημείο γίνεται όλο και πιο αμφίβολο αν ο ίδιος και ο προπονητής του θα βρουν έναν τρόπο για να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό το δυναμικό.


Frank Lampard
Πρέπει να δεχτεί τη κριτική μας γιατί: Φαίνεται ότι υπήρχε και ένας καλός λόγος που η Chelsea άφησε τον Frank Lampard να φύγει στο τέλος της περσινής χρονιάς. Απλά δεν είναι πλέον αρκετά καλός για να ξεκινά στη μεσαία γραμμή μιας κορυφαίας ομάδας της Premier League.

Ακόμη και σε έναν πιο βαθύ ρόλο ήταν εμφανής η κακότητα του Lampard στο “Emirates”. Χωρίς ρυθμό και κίνηση όλο το κέντρο της Arsenal τον περνούσε πολύ εύκολα στα πρώτα του 45 λεπτά με τη φανέλα της Manchester City. Δεν προκάλεσε καθόλου έκπληξη η αλλαγή του στο ημίχρονο,καθώς ήδη είχε δεχτεί μια κίτρινη κάρτα και έπρεπε να αντικατασταθεί πριν δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στην ομάδα του.

Ένα κομμάτι για αυτή τη καθίζηση του είναι η φυσική του κατάσταση,ήταν το πρώτο του παιχνίδι και αναμφισβήτητα θα βελτιωθεί με περισσότερα λεπτά στο ενεργητικό του. Ωστόσο αν η Manchester City σκέφτηκε ότι ο πολύπειρος μέσος θα ήταν ένα έξυπνο κομμάτι για τις βραχυπρόθεσμες επιχειρήσεις της,τότε η χθεσινή του απόδοση απέδειξε ότι οι κομβικές στιγμές του θα είναι κατά πολύ λιγότερες από αυτές της Chelsea.

Δεν υπάρχουν σχόλια: