Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Έκθεση με θέμα «Εορτές και αγώνες στην Αρχαία Αθήνα» στο Επιγραφικό μουσείο


Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014, στις 19.00, στο Επιγραφικό Μουσείο (Τοσίτσα 1) θα εγκαινιαστεί η έκθεση: «Εορτές και αγώνες στην Αρχαία Αθήνα» η οποία θα διαρκέσει ως τις 29 Οκτωβρίου 2014 και η έκθεση αφορά δέκα επιγραφές που χρονολογούνται στην κλασική, ελληνιστική και ρωμαϊκή εποχή και καταδεικνύουν σημαντικές πτυχές των εορτών και των αγώνων της αρχαίας Αθήνας, όπως η οργάνωση και η χρηματοδότησή τους, η πολιτική τους διάσταση και ο κοινωνικός τους αντίκτυπος.

Το υλικό της έκθεσης προέκυψε από ένα μεταπτυχιακό σεμινάριο που οργάνωσε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών η Επίκουρη Καθηγήτρια Σοφία Ανεζίρη. Είναι το αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και στενής συνεργασίας Μουσείου και Πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές που δούλεψαν για την έκθεση και τον κατάλογό της προσάρμοσαν τα αποτελέσματα της επιστημονικής τους έρευνας στις ανάγκες ενός ευρύτερου κοινού συνδυάζοντας την ιστορία με τη μουσειολογία και την επικοινωνία, προκειμένου ο επισκέπτης να αποκτήσει μια εύληπτη εικόνα του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: