Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Milan - Juventus(0-1)

Το φορμάρισμα του Tevez που καλά κρατεί και η πολλή δουλειά του Menez στο γήπεδο


του Δημήτρη Βαρσάνη

Η Juventus παρέτεινε το τέλειο ξεκίνημα της στο “San Siro” κερδίζοντας με 1-0 τη Milan για τη τρίτη αγωνιστική του Campionato κάνοντας το 3/3 στις νίκες.

Ο φορμαρισμένος Carlos Tevez σκόραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου,με τους “Bianconeri” κατά τη διάρκεια του 90λεπτου να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο διατηρώντας παράλληλα τακτοποιημένα τα πράγματα στο δικό τους μισό. Για τη Milan ο Jeremy Menez εντυπωσίασε με την ικανότητα του να πυροδοτεί την αντίπαλη περιοχή στις αντεπιθέσεις,αλλά εκτός από τον Γάλλο μεσοεπιθετικό οι Rossoneri στερούνταν από συνεπείς εκτελεστές όταν είχε τη κατοχή.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε πιο αναλυτικά για το ποιοι αξίζουν τα μπράβο μας και ποιοι τη κριτική μας από το “Derby della Madonnina”.


Carlos Tevez
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί: Ο Αργεντινός επιθετικός προερχόταν από τα δύο πρώτα του γκολ με τη Juventus στο Champions League εναντίον της Malmo.

Μετά από μια υποτονική του εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο ζωντάνεψε ύστερα από μια αντεπίθεση που τη κατέληξε στα δίχτυα της Milan. Πραγματοποιώντας ένα καλά χρονολογημένο τρέξιμο μέσα στη περιοχή των “Rossoneri” εκμεταλλεύτηκε την εξαίσια πάσα του Pogba και τελείωσε τη φάση με την αυτοπεποίθηση ενός επιθετικού σε ασταμάτητη καλή φόρμα.


Adil Rami
Πρέπει να δεχτεί τη κριτική μας γιατί: Στο πρώτο ημίχρονο πραγματοποίησε μερικές σημαντικές επεμβάσεις,κυρίως πάνω στον Tevez και στον Pogba.

Ωστόσο στη φάση του γκολ ο Pogba έπιασε στον ύπνο τον Rami βγάζοντας φάτσα με το τέρμα τον Tevez και το μόνο που μπορούσε να κάνει ο Γάλλος αμυντικός είναι να παρακολουθεί την απέλπιδα προσπάθεια του Abate να απομακρύνει το σουτ του Αργεντινού. Έπειτα προς το τέλος του αγώνα ο Rami δοκίμασε ένα απερίσκεπτο σουτ το οποίο μπλοκαρίστηκε εύκολα και μετατράπηκε σε μια αντεπίθεση,στην οποία παραλίγο να επιτευχθεί και ένα δεύτερο γκολ για τη Juventus.


Jeremy Menez
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί:Αφού σκόραρε απέναντι στη Lazio και τη Parma δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και εναντίον της Juventus,αλλά δικαιολογείται από το ρόλο που του δίνει στο γήπεδο ο Inzaghi.

Ξανά και ξανά ο Menez γυρνούσε στην άμυνα για να ξεκινήσει μια επιθετική προσπάθεια από τη μεσαία γραμμή,ξανά και ξανά πραγματοποιούσε καθοριστικά κλεψίματα πριν στείλει τη μπάλα μπροστά είτε στον Honda είτε στον El Shaarawy. Ο 27άχρονος εξτρέμ ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της Milan για άλλο ένα παιχνίδι και δεν πρέπει να δοθεί πολύς λόγος στο γεγονός ότι δεν σκόραρε αλλά στη δουλειά του στον αγωνιστικό χώρο που ήταν υποδειγματική.


Christian Abbiati και Gianluigi Buffon
Αξίζουν τα μπράβο μας γιατί:Και οι δύο τερματοφύλακες πραγματοποίησαν αρκετές σωτήριες επεμβάσεις στον αγώνα. 

Από πλευράς Milan ο Christian Abbiati στο 31’ με τα πόδια απομάκρυνε σε κόρνερ το πλασέ του Fernando Llorente,ενώ λίγες στιγμές αργότερα έδιωξε το επικίνδυνο σουτ του Pereyra. Ο Buffon από την άλλη ακόμα δεν έχει δεχτεί γκολ αυτή τη χρονιά στα πρώτα τρία παιχνίδια της Serie A. Ο 36άχρονος τερματοφύλακας απέκρουσε με θεαματικό και δύσκολο τρόπο τη κεφαλιά του Honda στο πρώτο μέρος και έδιωξε με τις γροθιές τη προσπάθεια του Menez.


Paul Pogba
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί:Δεν έκανε το καλύτερο του παιχνίδι και με το σφύριγμα της λήξης είχε μόλις 63% στις πετυχημένες πάσες.

Ωστόσο τα νούμερα του Pogba επισκιάστηκαν από την ιδιοφυής ενέργεια του στο γκολ της Juventus. Αφού ξεγλίστρησε από το προσωπικό του αντίπαλο ο Γάλλος μέσος γύρισε το σώμα του και με την άκρη του ματιού του είδε τον Tevez να μπαίνει στη μικρή περιοχή της Milan και με μια υπέροχη μπαλιά πέρασε στον “Apache”,ο οποίος δεν έκανε λάθος από κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: