Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Everton - Wolfsburg(4-1)

Ο Naismith που μετέφερε τη καλή του φόρμα και στην Ευρώπη και ο σχεδόν αλάνθαστος πασέρ


του Δημήτρη Βαρσάνη

Μετά από τέσσερα χρόνια η Everton επέστρεψε στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις με το πιο πειστικό τρόπο συντρίβοντας με 4-1 τη Wolfsburg. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε το ποιοι αξίζουν τα μπράβο μας και ποιοι πρέπει να δεχθούν τη κριτική μας από το χθεσινό παιχνίδι.


Steven Naismith
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί: Ο Steven Naismith σκόραρε τρία τέρματα σε τέσσερις αγώνες αυτή τη χρονιά στη Premier League και χθες μετέφερε τη καλή του φόρμα και στο Europa League.

Παρά το γεγονός ότι το πρώτο γκολ της Everton κατοχυρώθηκε ως αυτογκόλ του Rodriguez όλη τη δουλειά την έκανε ο Naismith,ο οποίος συνεργάστηκε πολύ ωραία με τους McCarthy και Baines και το σουτ του χτύπησε στον Ελβετό μπακ πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή. Μέχρι να αντικατασταθεί στο 82’ ο 28άχρονος επιθετικός έδειξε επίσης τη δέσμευση του στην άμυνα και ήταν το κλειδί για τη μετάβαση παιχνιδιού της Everton εκείνες τις στιγμές που βρισκόταν κάτω από μεγάλη πίεση.


Ricardo Rodriguez
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί: Πέρα από τη κακή στιγμή του στο πρώτο γκολ της Everton ο  πολιτογραφημένος Ελβετός αμυντικός ήταν ο καλύτερος παίκτης της Wolfsburg.

Ήταν ο πιο ενεργός παίκτης της Wolfsburg στην επίθεση καθόλα τη διάρκεια του αγώνα δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του από αριστερά,που όμως κανένας τους δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί Τουλάχιστον ο Rodriguez αποζημιώθηκε ατομικά στη τελευταία φάση του αγώνα πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής για τους “λύκους” με ένα αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ.


James McCarthy
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί:Ο Σκοτσέζος μέσος έκανε τα πράγματα πιο απλοϊκά στο επιθετικό κομμάτι της Everton και πραγματοποίησε επίσης ορισμένες κομβικές αμυντικές παρεμβάσεις.

Στο 15’ αντάλλαξε πολύ όμορφα τη μπάλα με τον Naismith για να έρθει το πρώτο γκολ των “εφοπλιστών” και ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς ούτε μια λάθος πάσα. Μετά από μια ώρα παιχνιδιού πραγματοποίησε ένα σημαντικό μπλοκ στο σουτ του Maximilian Arnold και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε ένα εξαιρετικό τελευταίας στιγμής τάκλιν πάνω στον Aaron Hunt πριν απειλήσει τον Howard.

Συνολικά στον αγώνα ο 23άχρονος μέσος είχε ένα φανταστικό ποσοστό του 98% στις εύστοχες πάσες του.


Diego Benaglio
Πρέπει να δεχτεί τη κριτική μας γιατί:Η Everton πραγματοποίησε επτά σουτ στο στόχο και τα τέσσερα βρήκαν δίχτυ.

Ο τερματοφύλακας της Wolfsburg ήταν εξαιρετικά κακός στο “Goodison Park” και ενώ το αυτογκόλ στο 15’ χρεώθηκε στον Ricardo Rodriguez,ο ίδιος ήταν εξίσου ένοχος αν όχι ακόμη περισσότερο υπεύθυνος στη κακή στιγμή του συμπαίκτη του,ενώ μπορεί να είχε αντιδράσει καλύτερα στο σουτ του Mirallas πριν ακολουθήσει το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων από τη κεφαλιά του Coleman. 

Τα γεμίσματα και τα βολέ του Benaglio ήταν επίσης άσχημα και βρήκαν λίγες φορές τους ποδοσφαιριστές της Wolfsburg.


Tim Howard
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί:Ενώ ο Benaglio απογοήτευσε στο ένα άκρο του γηπέδου ο Tim Howard έλαμψε στο άλλο.

Ο Αμερικανός τερματοφύλακας πραγματοποίησε 12 αποκρούσεις και πολλές από αυτές θεαματικής ποικιλίας. Στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου σταμάτησε δύο φορές τους Ricardo Rodriguez και Daniel Caliguiri και έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο το σουτ του De Bruyne. Άξιζε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο υπέροχο φάουλ του Rodrgiuez.

Δεν υπάρχουν σχόλια: