Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Η στήλη της γεύσης - κουλουράκια με πορτοκάλι


της Μαγείρισσας

Υλικά:
1½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
2/3 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού
2 κουταλιές σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε στην συνέχεια το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, τη ζάχαρη άχνη, το μέλι, την αμμωνία διαλυμένη καλά μέσα στο χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ζυμώνετε τα υλικά καλά, μέχρι να αποκτήσετε μια μαλακή ζύμη.

Μετά πλάθετε τη ζύμη σε κουλουράκια ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλετε και τα βάζετε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 20’ περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: