Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ο υπουργός άμυνας της Κύπρου στην τελετή απονομής των πτυχίων – διακριτικών σημάτων στους απόφοιτους του 74ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφέων


Ο υπουργός άμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαϊδης μετέβη στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης», προκειμένου να απονείμει τα πτυχία και τα διακριτικά σήματα, στους απόφοιτους του 74ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφέων της Ναυτικής Διοικήσεως της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πολύμηνη και επίπονη εκπαίδευσή τους.

Κατα τον χαιρετισμό του ο κ. Φωκαίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων είναι αποφασισμένοι για όλα, σε κάθε σημείο και οποιαδήποτε στιγμή και θα πρέπει να νιώθουν σήμερα περήφανοι, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικείοι τους.

Αναλυτικά η ομιλία του έχει ως εξής: «Με ιδιαίτερα αισθήματα χαράς, έχουμε συγκεντρωθεί σήμερα στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης, για να απονείμουμε τα πτυχία και τα διακριτικά σήματα, στους απόφοιτους του 74ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφέων. 

Επιτρέψτε μου καταρχάς να συγχαρώ θερμά τον Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, τον Διοικητή του Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών και τους εκπαιδευτές Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, οι οποίοι χωρίς να φείδονται χρόνου και μόχθου, πέτυχαν την άρτια εκπαίδευση των νέων υποβρυχίων καταστροφέων μας.

Νέοι υποβρύχιοι καταστροφείς,



Η σημερινή τελετή αποτελεί το επιστέγασμα της σκληρής εκπαίδευσης και επίμοχθης προσπάθειας που καταβάλατε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αξίζετε πραγματικά θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό ηθικό, τη ψυχική δύναμη και τη αστείρευτη θέληση που επιδείξατε. 

Απαξιώσατε πλήρως το εύκολο και το εφήμερο, και επιλέξατε με ελεύθερη βούληση τον δύσβατο και απαιτητικό δρόμο του χρέους και του καθήκοντος. 

Αποδείξατε περίτρανα πως το «Δεν μπορώ» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό σας. 

Άλλωστε αυτοί είναι οι ΟΥΚ. Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, αποφασισμένοι για όλα, σε κάθε σημείο, οποιαδήποτε στιγμή.

Γνωρίζουμε καλά ότι η διαδρομή δεν ήταν εύκολη. Κληθήκατε να αναλάβετε πρωτοβουλίες, να επιδείξετε υπευθυνότητα, αξιοπρέπεια, πειθαρχία και πίστη στον σκοπό.


Η σκληρή πολύμηνη εκπαίδευση, σας έχει εμφυσήσει τον κώδικα τιμής και αξιών, ο οποίος θα οδηγήσει στη συνειδητοποίηση της αποστολής σας, και σας έχει οπλίσει με εκείνα τα εφόδια, τα οποία θα σας καταστήσουν ικανούς να ανταπεξέλθετε στις όποιες δυσκολίες.

Σας καλώ να επιδιώξετε τη συλλογή γνώσεων και εμπειριών, την μετεκπαίδευση και συνεχή πρόοδο.

Αντλώντας από την κιβωτό αξιών και αρχών του ελληνισμού να έχετε πάντοτε στραμμένο το βλέμμα σας προς το μέλλον. 

Μη ξεχνάτε ότι το μέλλον ανήκει σ’ εκείνους που το προετοιμάζουν.

Η μακρά και ένδοξη ιστορία του έθνους, μας διδάσκει πως η δύναμη δεν εξαρτάται τόσο από το πλήθος των μαχητών, όσο από το σθένος και το φρόνημα τους. Την οργάνωση και την μαχητική τους ικανότητα. Στη σημερινή εποχή αυτό συνεπάγεται επιπρόσθετα στρατιωτική και επιστημονική κατάρτιση, ικανότητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα, δυνατότητα αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών.

Αυτή την περίοδο, στο πλαίσιο της προσπάθειας μετεξέλιξης της Εθνικής Φρουράς σε ένα σύγχρονο και ευέλικτο στράτευμα, λαμβάνει χώρα μια πολυδιάστατη διαδικασία εκσυγχρονισμού και αναδιοργάνωσης. 

Σε αυτό τον μεγάλο αγώνα θα κληθείτε να συμμετάσχετε και εσείς, με πλήρη συναίσθηση του καθήκοντος. 

Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε πλήρως στις ψηλές απαιτήσεις, αλλά και τις μεγάλες προσδοκίες που εναποθέτει σε σας η πατρίδα.

Από σήμερα, και επίσημα πια από μαθητές γίνεστε οι πλέον επίλεκτοι μαχητές της Εθνικής Φρουράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: