της Μαγείρισσας
Υλικά:
1/2 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 6 φύλλα)
1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο
Γέμιση:
2 φλυτζάνια καρύδια ψιλοτριμμένα
3 κουτ.σούπας ζάχαρη
λίγη κανέλα
λίγο γαρύφαλο σκόνη
Σιρόπι
1 1/2 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1/4 φλυτζανιού μέλι
1 φλυτζάνι χυμό λεμονιού
2 καρφιά γαρύφαλο
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνετε τα φύλλα σας και ανακατεύετε τα υλικά σας σε ένα μπώλ. Στην συνέχεια, στρώνετε ένα-ένα τα φύλλα και τα αλείφετε με βούτυρο. Κόβετε κατά μήκος τα φύλλα σε τρείς ίσες λουρίδες. και βάζετε μια κουταλιά γέμιση στην άκρη της κάθε λουρίδας και τυλίγετε τη λωρίδα.
Μετά, Τα βάζετε σε ταψί βουτυρωμένο και αφού τις βάλετε όλες τις λωρίδες τις βουτυρώνετε.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ως να χρυσοροδίσουν και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Φτιάχνετεε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά του.
Αφαιρείτε τα καρφάκια του γαρύφαλου και περιχύνετε τα μπακλαβαδάκια.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου