Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Κοινή στρατιωτική άσκηση Βρετανών και Αλβανών πεζοναυτών (φωτογραφίες)


Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις ακτές της περιοχής Kepi I Pallit στην Αλβανία, η τριήμερη κοινή στρατιωτική άσκηση «Λέων της Αλβανίας» μεταξύ της 40ης μοίρα των Βρετανών πεζοναυτών και των Αλβανών πεζοναυτών. Η άσκηση είναι τμήμα της διεθνούς Τακτικής άσκησης μετα στρατευμάτων «Cougar 14» που διοργανώνει η δύναμη ταχείας αντίδραση του Βρετανικού Ναυτικού με χώρες μέλη του ΝΑΤΟ με αντικείμενα ναυτικών και αποβατικών επιχειρήσεων.


 Αντικείμενα της άσκησης Λέων της Αλβανίας ήταν η εξέταση των εμπλεκομένων δυνάμεων πάνω σε αντικείμενα αμφίβιας απόβασης και κατάληψης εχθρικού εδάφους. Για την ρεαλιστικότητα της άσκησης, υπήρχαν μέλη απο τις στρατιωτικές δυνάμεις και των δύο χωρών, οι οποίες υποδύονταν «εχθρικές δυνάμεις». Την άσκηση παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Bujar Nishani προς τιμή του οποίου πραγματοποιήθηκε επίδειξη αμφίβιας απόβασης.


«Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη άσκηση στην οποία συμμετέχω απο τότε που ολοκλήρωσα την βασική εκπαίδευση. Ήταν μια πολύ σκληρή άσκηση και μερικές φορές κυλούσε αργά, λόγω τις μορφολογίας του εδάφους. Όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα πρέπει να συνεχίζουμε. Όταν η αδρεναλίνη φτάνει στα ύψη δεν σκέφτεσαι και δεν υπολογίζεις τίποτα παρα μόνο να τα καταφέρεις» τόνισε ο 23χρονος πεζοναύτης, James Conn.











Δεν υπάρχουν σχόλια: