Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Liverpool - Everton(1-1)

Ο Markovic που δεν ενσωματώθηκε ακόμα στη ζωή της Αγγλίας και ο Jagielka που μιμήθηκε τον Gerrard


του Δημήτρη Βαρσάνη

Το 223ο ντέρμπι του “Merseyside” έληξε ισόπαλο με τον Gerrard να βάζει μπροστά τη Liverpool από απευθείας εκτέλεση φάουλ και να συνεχίζει το πολύ καλό σερί σκοραρισματος εναντίον της μισητής αντιπάλου,όμως ο Jagielka με ένα εξωπραγματικό σουτ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού έκανε το 1-1 για την Everton.

Η Liverpool έλεγξε το περισσότερο μέρος του αγώνα και κυριάρχησε από την πλευρά των σουτ που πραγματοποιήθηκαν,αλλά δεν κατάφερε να βρει ένα τρόπο να “καθαρίσει” το παιχνίδι λόγω των σπάταλων τελειωμάτων της και της κακής τελικής πάσας της. Και τα δύο γκολ ήρθαν από τους αντίστοιχους πιστούς αρχηγούς των δύο ομάδων,ενώ η ειρωνεία είναι ότι την εκτέλεση του Jagielka την έχουν δει αρκετές φορές αυτά τα χρόνια οι “Reds” από τον Gerrard.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε το ποιοι αξίζουν τα μπράβο μας και ποιοι τη κριτική μας από τη χθεσινή αναμέτρηση στο “Anfield”.


Gareth Barry
Πρέπει να δεχτεί τη κριτική μας γιατί:Μπορεί να έδινε από το πουθενά τη νίκη στην Everton στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με το χαριτωμένο τακουνάκι του,το οποίο θα έφερνε μόνο εξαγρίωση στους οπαδούς της Liverpool,οι οποίοι δικαιούνται να παραπονιούνται για το πώς ολοκλήρωσε σώος το 90λεπτο.

Αφού δέχτηκε νωρίς τη κίτρινη κάρτα λόγω ενός πολύ σκληρού του μαρκαρίσματος πάνω στον Lallana,ο Barry λίγο αργότερα καταφανέστατα έδιωξε με το χέρι ένα επικίνδυνο σουτ που θα σηματοδοτούσε το πέναλτι για τη Liverpool και ταυτόχρονα τη δική του αποβολή,ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης Martin Atkinson που ήταν μπροστά στη φάση αγνόησε το περιστατικό.

Στο υπόλοιπο του αγώνα ο 33άχρονος μέσος πραγματοποιούσε περιττά φάουλ και δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Lallana. Σίγουρα ήταν μια από τις χειρότερες εμφανίσεις στη καριέρα του.


Romelu Lukaku
Πρέπει να δεχτεί τη κριτική μας γιατί: Πολλά έχουν ειπωθεί για τη τιμή του στην αγορά και για τη συσχέτιση του με το σκοράρισμα στην Everton,αλλά το χθεσινό του παιχνίδι ήταν κάτι που υποδείκνυε ότι ίσως ο Jose Mourinho φέρθηκε σωστά που τον άφησε να φύγει από τη Chelsea.

Παίζοντας στη δεξιά πλευρά για να δίνει βοήθειες στον Naismith που ήταν ο κεντρικός επιθετικός - μια τακτική που συχνά την εφαρμόζει απέναντι στις ισχυρά επιθετικές ομάδες ο Roberto Martinez - ο Lukaku ήταν φανερό ότι ένιωθε κενός χωρίς την υποστήριξη του Seamus Coleman. Ο Βέλγος επιθετικός απομονώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού,και ενώ πραγματοποίησε κάποια σουτ για να τεστάρει τα αντανακλαστικά του Mignolet σε μερικές περιπτώσεις δεν θα πρέπει να θυμόμαστε την απόδοση του με μεγάλο ενθουσιασμό.


Jordan Henderson
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί: Το επίπεδο των επιδόσεων του μπορεί να υποχώρησε ελαφρώς στο δεύτερο ημίχρονο,αλλά σε σύγκριση με το παιχνίδι του στο πρώτο ημίχρονο σχεδόν κάθε αντίπαλος μέσος θα ήταν δύσκολο να παράξει ευκαιρίες.

Ο Henderson ήταν στο επίκεντρο κάθε επιθετικής προσπάθειας της Liverpool,καθώς άρπαξε την ευκαιρία του να δείξει τη δημιουργικότητα του περνώντας πολλές μπαλιές από αυτές του Coutinho και του Gerrard. Μια συνολική κυριαρχία στη μεσαία γραμμή μαζί με τον αρχηγό του άφησε πολλές υποσχέσεις.


Lazar Markovic
Πρέπει να δεχτεί τη κριτική μας γιατί: Δεδομένου ότι ο Brendan Rodgers έδωσε την ευκαιρία σε έξι παίκτες να παίξουν το πρώτο τους ντέρμπι του “Merseyside”,υπήρχε πάντα η πιθανότητα ένας από αυτούς να “τρομάξουν” από την αντιπαλότητα των δύο ομάδων.

Δυστυχώς για τον Markovic με το πρώτο του άγγιγμα στη μπάλα διαπιστώθηκε ότι ήταν ένας από αυτούς,καθώς απέτυχε να βάλει δύναμη και καθαρό μυαλό στο παιχνίδι του. Συν τις άλλοις μια αποτυχημένη προσπάθεια του σε ένα διώξιμο παραλίγο να οδηγούσε στη δημιουργία ενός γκολ από τον Baines για την Everton,ενώ έχασε και μια ξεκάθαρη ευκαιρία από τη πάσα του Sterling.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός δεν έχει κάνει το καλύτερο του ξεκίνημα στη Premier League αφού φαίνεται ότι δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα στο κλίμα και στη ζωή του Αγγλικού πρωταθλήματος.


Adam Lallana
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί:Σε αντίθεση με τον Markovic,ο Lallana - που επίσης έκανε το ντεμπούτο του σε τοπικό ντέρμπι - κέρδισε μερικούς άξιους επαίνους για την υψηλή ενέργεια του και ότι έβγαλε όλο το 90λεπτο παρά το γεγονός ότι προερχόταν από 120 λεπτά αγώνα για το Capital One Cup τη Τρίτη.

Απορρίφθηκε από πολλούς ως υπερτιμημένος και ειπώθηκε ότι δεν έχει την άντοχη να αγωνίζεται σε όλα τα παιχνίδια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ο Lallana χθες έδειξε τη τεχνική του και την άισθηση του χώρου που τον χαρακτήριζαν στη Southampton,ενώ στάθηκε άτυχος που ο Howard απέκρουσε τη κεφαλιά του στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Τα 25 εκατομμύρια λίρες πάντα θα είναι ένα βαρύ φορτίο για αυτόν όμως η δουλειά του και το πρέσινγκ αναγνωρίστηκαν από το Kop. Μια συνολικά καλή απόδοση για να ξεκινήσει τη καριέρα του στους “κόκκινους”.


Phil Jagielka
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί: Δεν απόλαυσε ένα ιδιαίτερα καλό μεσημέρι στην καρδιά της άμυνας της Everton,ειδικά με τον Baines να γίνεται συχνά τρίτος κεντρικός αμυντικός και τον ίδιο να μένει εκτός θέσης αρκετές φορές. 

Ωστόσο ο “κεραυνός” του από τα 30 μέτρα με το εξωτερικό του ποδιού που κατέληξε στο δεξιό “ιστό” του τέρματος του Mignolet,ήταν ένα γκολ που αξίζει να βάζεις σε κάθε αγώνα,πόσο μάλλον το ντέρμπι του “Merseyside”. Ήταν μια ισοφάριση της τελευταίας πνοής για να διασώσει ότι έψαχνε στο “Anfield” σε ένα απίθανο σημείο που δεν θα μετρίαζε τα πνεύματα των “ζαχαρωτών”.

Όμως ακόμα και οι οπαδοί της Liverpool δεν θα πρέπει να φθονούν ένα γκολ σαν και αυτό που τους στέρησε τη νίκη,καθώς έχουν δει όλα αυτά τα χρόνια αρκετά πανομοιότυπα από τον Gerrard.

Δεν υπάρχουν σχόλια: