της «Μαγείρισσας»
Υλικά:
1 Λάχανο κομμένο
1 Καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
1 Σέλινο χοντροκομμένο, βλαστούς και φύλλα
1 Πιπεριά κόκκινη κομμένη
Λίγη καφτερή πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη
ελάχιστο σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βάζετε όλα μαζί τα υλικά σε μια λεκάνη, τα πασπαλίζουμε με αλάτι χοντρό και τα τρίβετε μέχρι να μαραθούν. Στην συνέχεια, τα βάζετε σε ένα δοχείο και προσθέτετε ξύδι ή κρασόξιδο. Την βγάζετε, την στραγγίζετε και την βάζετε στο πιάτο. Σερβίρετε, περιχύνοντάς την μόνο με ελαιόλαδο.
Τρώγεται αμέσως. Αν πρόκειται να την κρατήσετε για πολλές μέρες, ρίξτε την σε ένα τάπερ και προσθέτε νερό μέχρι να σκεπαστεί η σαλάτα και βάλτε την στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου