Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Άσκηση εφέδρων: «ΔΩΡΙΕΥΣ 2015»


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διεξήχθη η άσκηση "Τ.Α.ΜΣ.-ΔΩΡΙΕΥΣ 2015" υπο την αιγίδα του Εθελοντικού Τμήματος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων στα βουνά της ορεινής Κορινθίας. Αυτή την χρονιά ασκήθηκαν έφεδροι πολίτες - οπλίτες απο τον Σύλλογο Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων (Σ.Σ.Α.Ε), Σύνδεσμο Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής (Σ.Ε.Ε.Δ.Α), Λέσχη.Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ.) ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κορινθίας και τον Πρωτέα.


Οι ασκούμενοι έφεδροι κλήθηκαν να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους και τις δυνάμεις τους κινούμενοι κατά την νύχτα σε ένα απαιτητικό περιβάλλον. Οι έφεδροι ασκήθηκαν στην τοπογραφία, διαβίβαση, πρώτες βοήθειες μάχης, διείσδυση, πληροφορίες, κρούση, ακολουθώντας πορεία 18χλμ.  Η έναρξη της ασκήσεως έγινε με την είσοδο των ασκούμενων στον χώρο συγκεντρώσεως για την καταγραφή τους και εν συνεχεία η λήψη της σχετικής επιχειρησιακής διαταγής μέσω χάρτη και αμμοδώχου για τους ομαδάρχες σε ειδικό διαμορφούμενο χώρο από τον αξιωματικό βάσης.


Οι ομάδες με φακέλους αποστολής η κάθε μία έδρασαν συντονισμένα και έδωσαν άπαντες τον καλύτερό τους εαυτό κατά την κίνησή τους σε πλήρη σκότος στην περιοχή ενδιαφέροντος. Η αποστολή της κάθε ομάδος τελείωνε με την επάνοδό της στην βάση και την απενημέρωση της.

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε απονομή βραβείων των ομάδων και ασκούμενων σε ένα φιλικό περιβάλλον.


Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της το τμήμα: «Ευχαριστούμε άπαντα τα μέλη, τα σωματεία-λέσχες και ομάδες εφέδρων για την άψογη συνεργασία και συναδελφικότητά τους για την όλη διεξαγωγή της Τ.Α.ΜΣ.-ΔΩΡΙΕΥΣ 2015. "ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ"»






Δεν υπάρχουν σχόλια: