Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Άσκηση Μαύρος Αλιγάτορας: Η ετήσια άσκηση που φέρνει κάθε χρόνο κοντά Αμερικανούς και Βρετανούς πεζοναύτες


Πραγματοποιήθηκε και φέτος η κοινή στρατιωτική άσκηση Αμερικανών και Βρετανών πεζοναυτών ονόματι «Black Alligator» στο πεδίο βολής των πεζοναυτών Twentynine Palms στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Μόνιμα και έφεδρα στελέχοι της 42ης Μοίρας των Βρετανών πεζοναυτών του Βρετανικού ναυτικού μαζί με τα στελέχη του 29 Συντάγματος Πυροβολικού, του 24ης Μοίρας μηχανικού των Βρετανών πεζοναυτών με Ολλανδούς ομολόγους τους της 12ης Μοίρας Ολλανδών πεζοναυτών και με την συνδρομή των πεζοναυτών της 1ης Μεραρχίας πεζοναυτών και του 1ου Τάγματος τεθωρακισμένων ολοκλήρωσαν διάφορα σύνθετα και απαιτητικά σενάρια.


Συγκεκριμένα, οι πεζοναύτες διατάχθηκαν να καταλάβουν διάφορες οχυρές εχθρικές θέσεις με την τακτική του πύρ και κίνηση με την συνδρομή τεθωρακισμένων και βαρέων όπλων. Επίσης οι πεζοναύτες, Αμερικανοί και Βρετανοί - Ολλανδοί πραγματοποίησαν περιπολίες, ημέρα και νύχτα, διήμερη μάχη εντός κατοικημένων περιοχών, μεταφορά τραυματία και κάλυψαν μονάδες του μηχανικού που κατασκεύαζαν γέφυροποιητικους μηχανισμούς κατα την διάρκεια εμπλοκών.


Οι Βρετανοί πεζοναύτες ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή κατα την διάρκεια αποστολής με την ισχυρή κάλυψη που μπορούν να παρέχουν τα τεθωρακισμένα, καθώς οι Βρετανοί πεζοναύτες ως σχηματισμός δεν έχουν δική τους τεθωρακισμένη μονάδα, καθώς τα μόνα οχήματα που έχουν οργανικά στους σχηματισμούς τους είναι τα Viking BvS 10.














Δεν υπάρχουν σχόλια: