Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Άσκηση - προπόνηση του Βρετανικού στρατού για την συμμετοχή του στο Cambrian Patrol


Ομάδες στρατιωτών απο όλες τις μονάδες τις 20ης Βρετανικής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας πεζικού συγκεντρώθηκαν στο πεδίο ασκήσεων - εκπαιδεύσεων του Sennelager για να ασκηθούν και να προετοιμαστούν πάνω στις αντιξοότητες που ενέχει η μεγάλη στρατιωτική άσκηση Cambrian Patrol.


Οι στρατιώτες απο το The Royal Dragoon Guards, οι The Queen’s Royal Hussars, το 4ο Τάγμα των Highlanders του Βασιλικού συντάγματος της Σκωτίας, το 1ο Τάγμα του The Princess of Wales’ Royal Regiment και το 5ο Τάγμα του συντάγματος ελαφρού πεζικού των The Rifles για δύο μέρες δοκιμάστηκαν σε μια δύσκολή και απαιτητική, σωματικά και ψυχικά εκπαίδευση, έχοντας την συμμετοχή τους στην διεθνή άσκηση Cambrian Patrol. στο μυαλό τους.


Μεταφέροντας προμήθειες για 2 μέρες μαζί τους οι συμμετέχοντες στρατιώτες έπρεπε να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις τους για την χρήση χάρτη - πυξίδας ώστε να περάσουν απο τα διάφορα Σημεία Τακτικής ΕΚπαίδευσης (ΣΤΕΚ) που τους είχαν επισημανθεί οτι έπρεπε να περάσουν για να θεωρηθεί οτι ολοκλήρωσαν επιτυχώς την διήμερη αυτή δοκιμασία. Τα ΣΤΕΚ περιελάμβαναν διάβαση υδάτινου κωλύματος, χημικός - ραδιοβιοχημικός πόλεμος, τεχνικές αναγνωρίσεων, πρώτες βοήθειες μάχης, τακτικές επίθεσης εναντίων εχθρικών θέσεων μάχης και περίπολα μάχης / αναγνωρίσεως (εντός και εκτός κατοικημένων περιοχών).


Να σημειωθεί πως όλα τα παραπάνω οι ασκούμενοι έπρεπε να τα εκτελέσουν κάτω απο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με τον προβλεπόμενο τρόπο και επίσης υπο το βλέμμα των εξεταστών του εκάστοτε ΣΤΕΚ οι οποίοι βαθμολογούσαν ανάλογα με το πώς οι ομάδες προσέγγισαν τα καθήκοντα και δρούσαν κατά τη διάρκεια της άσκησης. 


Στο τέλος πρώτη βγήκε η ομάδα του 4ου Τάγματος των Highlanders του Βασιλικού συντάγματος της Σκωτίας με ομαδάρχη τον Λοχία John Knox ο ποίος ανέφερε για αυτή του την εμπειρία πως: «Είναι μια πολύ υπερήφανη στιγμή για το Σύνταγμά μας. Ήταν μια καλή εμπειρία μάθησης για τους νέους στρατιώτες να συναγωνιστούν με τις άλλες ομάδες της Ταξιαρχίας. Μαθαίνει κανείς πολλά για τον εαυτό του και τα όριά του, όταν συμμετέχει σε μία άσκηση όπως αυτή και επίσης, εμείς έχουμε μάθει μερικές νέες τεχνικές για το πώς να ξεπεράσουμε και να προσεγγίσουμε τα ζητήματα τα οποία θα αντιμετωπίσουμε στο Cambrian Patrol».




Δεν υπάρχουν σχόλια: