Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Δύο νέα νηπιαγωγεία για τον Δήμο του Παύλου Μελά


Το 13ο και το 24ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης εγκαινίασε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτριος Δεμουρτζίδης, με την ευκαιρία ολοκλήρωσης των δύο νέων διδακτηρίων. Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία των μικρών μαθητών και των γονιών τους, εκπαιδευτικών και γενικά μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Κατά την έναρξη των εγκαινίων ο κ. Δεμουρτζίδης αναφέρθηκε στη σημασία της παιδείας ιδιαίτερα σε καιρούς χαλεπούς: «Χωρίς παιδεία δεν πάμε πουθενά. Ο πολιτισμός μας, η χώρα μας θα έμοιαζε με ακυβέρνητο καράβι που θα έπλεε χωρίς συγκεκριμένο προορισμό. Πολύ απλά γιατί η παιδεία είναι η πνευματική μας τροφή και θέτει θεμέλια για να χτιστούν σωστές προσωπικότητες και χαρακτήρες» ανέφερε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «είναι ιδιαίτερη χαρά να βρισκόμαστε σήμερα σε αυτό το σχολείο, το οποίο αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι, αντάξιο των απαιτήσεων που έχουν από εμάς οι γονείς, οι μαθητές αλλά και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα. 


Πρόκειται για ένα έργο πολύ σημαντικό, που αναβαθμίζει άμεσα την περιοχή, συγχρόνως εξυπηρετεί ανάγκες του τόπου αλλά και αποτελεί την έξωθεν καλή μαρτυρία, ότι η παιδεία είναι βασικό μέλημα της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά. Εύχομαι να είναι καλορίζικο, να καλωσορίσει τους νέους μαθητές, να ετοιμάσει νέους επιστήμονες μα κυρίως να διαπλάσει καλούς ανθρώπους. Ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, να ευχαριστηθείτε τη γνώση και να αφουγκραστείτε τις αλλαγές που έρχονται μέσα από τη μελέτη, την προσήλωση αλλά και το παιχνίδι». Τέλος επισήμανε ότι αποτελεί ευτυχή συγκυρία, η παιδεία να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής τόσο της τωρινής Διοίκησης όσο και των προηγούμενων, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια συνέχεια και κοινό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες του Δήμου Παύλου Μελά.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος δεν έκρυψε τη χαρά του για την αποπεράτωση των σημαντικών αυτών έργων, τα θεμέλια των οποίων μπήκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του.


Το παρόν έδωσαν μέλη της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού Χριστοδούλου Μιχάλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Διαχείρισης Οχημάτων & Λαϊκών Αγορών Δημήτρης Αθάνατος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης & Πρασίνου Αθανάσιος Λαζαρίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας κ. Κωνσταντίνος Πάντσης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ευστάθιος Κουτσονικόλας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ιωσήφ Αράπογλου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γέωργιος Λίλτσης, Αβραάμ Κωτσίδης και Δημήτρης Δεληγιάννης. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ πρώην ΟΣΚ)

Το 13ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης (μαζί με το 10ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο) είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.485.000€ και το 24ο Νηπιαγωγείο στη Νικόπολη προϋπολογισμού 928.000€, έργα που ολοκληρώθηκαν στο Δήμο Παύλου Μελά και είναι δύο από τα δεκαπέντε συνολικά έργα που ολοκληρώθηκαν στην Ελλάδα εντός του 2015 από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ πρώην ΟΣΚ) και έχουν παραδοθεί σε χρήση για τη σχολική χρονιά 2015 – 2016, καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες 4.975 συνολικά μαθητών!


Χαρακτηριστικό τους είναι ότι είναι σύγχρονα αειφόρα κτίρια με καινούργιες αίθουσες και αθλητικές εγκαταστάσεις με στόχο να προσφέρουν ένα ευνοϊκό πλαίσιο υποδομών για την παιδεία της νεολαίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: