Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Η έφεδρος Ταγματάρχης Μηχανικού Lisa Jaster, η τρίτη γυναίκα που αποφοίτησε απο το σχολείο των Ranger: «Η Εφεδρεία είναι κάλεσμα»


Η 37χρονη έφεδρος ταγματάρχης του αμερικανικού στρατού, απόφοιτος του West Point, μητέρα δύο μικρών παιδιών, ενός 7 και ενός 3 ετών και σύζυγος ενός έφεδρου αξιωματικού του Σώματος των Αμερικανών πεζοναυτών, Lisa Jaster είναι η τρίτη γυναίκα που αποφοιτά επιτυχώς απο το Σχολείο των Rangers του αμερικανικού στρατού. μετά την υπολοχαγό Kristen Griest και την λοχαγό Shaye Haver, οι οποίες αποφοίτησαν στις 21 Αυγούστου.

Οι τρείς πρώτες γυναίκες Ranger του αμερικανικού στρατού. Απο αριστερά: η υπολοχαγός Kristen Griest, η Ταγματάρχης Lisa Jaster και η Λοχαγός Shaye Haver
Η κ. Jaster αποφοίτησε μαζί με άλλους 87 άνδρες συμμαθητές της. Εντάχθηκε στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις το 2000 και έχει συμμετάσχει σε αποστολές το εξωτερικό συμπεριλαμβανομένων αποστολές σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Το 2014 εντάχθηκε στην αμερικανική εφεδρεία και δουλεύει ως μηχανικός στην Shell. «Η Ταγματάρχης Jaster αντιπροσωπεύει απο ότι καλύτερο έχει να δείξει η σημερινή αμερικανική εφεδρεία. Εκπαιδευμένη, εμπειροπόλεμη και έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της όπου κι όποτε απαιτηθεί. Η αμερικανική εφεδρεία δεν θα μπορούσε να είναι πιο υπερήφανη για αυτή την εξαιρετική στρατιώτη κι είμαι σίγουρος πως το ίδιο υπερήφανη είναι και η Shell που την έχουν στο δυναμικό της» δήλωσε ο αντιστράτηγος και αρχηγός του γενικού επιτελείου της αμερικανικής εφεδρείας Jeffrey Talley.


«Αυτό είναι αλήθεια. Είμαστε πολύ περήφανη για την Lisa και το ότι κατάφερε να εκπληρώσει ένα τόσο σημαντικό άθλο. Η ικανότητά της να δουλεύει και να εκπληρώνει την αποστολή της υπο οποιαδήποτε μορφής πίεση φαίνεται απο αυτό τον άθλο που εκπλήρωσε, κάτι που δεν είναι πρωτόγνωρο για εμάς που την γνωρίζουμε και ξέραμε πως θα το φέρει εις πέρας» δήλωσε απο την μεριά του ο προϊστάμενός της στην Shell, Hans Hofland.

«Ως πολίτης, μητέρα και εργαζόμενη πλήρους απασχόλησης η ισορροπία εργασίας/ζωής είναι κάτι δύσκολο. Επιπλέον, μπορείτε σε όλα αυτά να προσθέσετε και μια άλλη μερικής απασχόλησης δουλειά που είναι μια καριέρα, ένα κάλεσμα καλύτερα, αναφέρομαι σε αυτή του εφέδρου. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αγαπήσεις για να το κάνεις. Δεν είναι τόσο ο χρόνος που πρέπει να ισορροπήσεις σε αυτήν όσο τα πάθη σου σαν άτομο. ώστε να είσαι αποτελεσματικός τόσο ως έφεδρος, όσο και σαν γονιός και εργαζόμενη/ος. Μερικοί πιστεύουν πως έχοντας οικογένεια, αυτό θα τους είναι βάρος στο να γίνουν έφεδροι ή γενικά να ασχοληθούν με αυτό. Εγώ πιστεύω όμως πως αυτό θα τους δώσει δύναμη για να ασχοληθούν με αυτό.


Θέλω τα παιδιά μου να γνωρίζουν ότι οι γονείς τους δεν φοβήθηκαν να προσπαθήσουν σκληρά και να κάνουν κάτι περισσότερο. Είναι μεγάλο πράγμα να είσαι μέρος μιας μεγάλης οικογένειας. Είναι σημαντικό να κατορθώνεις δύσκολα πράγματα αλλα είναι εξίσου σημαντικό να βλέπεις την μεγάλη εικόνα και να βλέπεις τη μπορείς να προσθέσεις κάτι σε αυτήν για να την κάνεις καλύτερη» δήλωσε απο την μεριά της η Ταγματάρχης και τρίτη γυναίκα Ranger, Lisa Jaster.

Να σημειωθεί πως Το σχολείο των Ranger είναι ένα από τα δυσκολότερα σχολεία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων με το 36 τοις εκατό των μαθητών να αποτυγχάνουν στις πρώτες τέσσερις ημέρες. Ενώ δεν είναι δεν μπορεί να είναι σπάνιο για έναν υποψήφιο Ranger να είναι γονιός δύο παιδιών, αλλα η κ. Jaster επέλεξε να δοκιμάσει την αντοχή της, την αποφασιστικότητα, και την ψυχική αντοχή της σε αυτό το σχολείο στην ηλικία των 37, όταν ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που ολοκληρώνουν τον κύκλο είναι 23.


Δεν υπάρχουν σχόλια: