Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Επέτειος Μακεδονικού Αγώνα στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος Κορδελιού Ευοσμου θα τιμήσει την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 με εκδηλώσεις και στις δύο Δημοτικές Κοινότητες με συμμετοχή Εκπαιδευτικών -Μαθητών και Δημοτών.

Σύμφωνα με το επετειακό πρόγραμμα η δοξολογία - επιμνημόσυνη δέηση και η ευλογία της σημαίας  θα τελεσθεί για την Δημοτική Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και για την Δημοτική Κοινότητα Ευόσμου  στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού  της Θεοτόκου.

Θα ακολουθήσει εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από εκπαιδευτικούς σχολείων των δύο κοινοτήτων και στη συνέχεια η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Παύλου Μελά  (Κορδελιό) και στην πλατεία Ευόσμου.

«Αναρωτιέται κανείς τι μπορεί να σημαίνει σήμερα αυτή η επέτειος όταν καθημερινά βλέπουμε ανιστόρητους να καπηλεύονται το όνομα αλλά ακόμη και τα εδάφη της Μακεδονίας  μας και αν ο Μακεδονικός  Αγώνας τελείωσε η συνεχίζεται μέχρι και σήμερα! Επικαιροποιώντας το μήνυμα της εθνικής μας επετείου, όλοι εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες, ως απόγονοι ένδοξων προγόνων, πιστοί στο ιστορικό καθήκον, και αποδέκτες  αυτών των απαράδεκτων ενεργειών προσπαθούμε να αποδείξουμε  από τη  μια τα αυτονόητα και από την άλλη να υπερασπιστούμε εκείνα για τα οποία πολέμησαν οι πρόγονοι μας. Παράλληλα όμως στέλνουμε προς όλους αυτούς τους παραχαράκτες της Ιστορίας ένα σαφές μήνυμα :  ότι η Ιστορία ούτε ξαναγράφεται αλλά ούτε και διαγράφεται και ότι η Μακεδονία ήταν και θα είναι μία και πάντα Ελληνική» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

«Οι απανταχού Έλληνες αποτίουμε  στους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα φόρο τιμής, τους ευχαριστούμε, τους ευγνωμονούμε, τους θυμόμαστε και τους τιμούμε για την σπουδαία παρακαταθήκη που μας άφησαν και αυτή είναι η Ελευθερία της Μακεδονίας μας. Με επετειακές εκδηλώσεις τιμούμε και  φέτος τον αγώνα, την θυσία και τον θάνατο όλων των παλικαριών του Μακεδονικού Αγώνα. Ας παραδειγματιστούμε από τους αγώνες εκείνων και ας δείξουμε το ίδιο σθένος σε όλους όσοι επιβουλεύονται ακόμη και σήμερα την Ιστορία μας και τη  Μακεδονία μας» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας-Δια βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τοπικής Κοινότητας Ευόσμου, κ. Ιω. Καμαρινός.

Πρόγραμμα:

Ώρα: 10 :30π.μ.

·         Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό φιλόλογο του 1ου ΓΕΛ Κορδελιού κ. Σαχανά Ιφιγένεια.

Ώρα: 11 :00π.μ.

·         Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Παύλου Μελά

·         Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Παύλου Μελά, πλατεία Σκρα


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

Ώρα: : 10 :30 π.μ.

·         Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

·         Ώρα: 11 :00 π.μ.

·         Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο

·         Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό - νομικό του

1ου Γυμνασίου Εύοσμου κ. Μπιτσιλή Κυριάκο.

·         Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πλατείας Δημαρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: