Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

«Δεν είναι απειλή για τα αμερικανικά drones τα ρωσικά αεροσκάφη» αλλα και δεν θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί τους (;)


Σε χθεσινή του συνέντευξη στο RIA NOVOSTI ο εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού πενταγώνου, Michelle Baldanza, δήλωσε πως: «Σε καμία των περιπτώσεων τα αεροσκάφη, επανδρωμένα ή μη, τα οποία συμμετέχουν σε βομβαρδισμούς θέσεων του Ισλαμικού Κράτους δεν ένοιωσαν απειλή ή ενόχληση απο τα ρωσικά αεροσκάφη Περιμένουμε τα ρωσικά πληρώματα να ενεργούν με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό όταν συναντούν αεροσκάφος του νατοϊκού συνασπισμού. Οι Συμμαχικές δυνάμεις παραμένουν συγκεντρωμένες και αφοσιωμένες στην αποστολή να καταστρέψουν το Ισλαμικό Κράτος».

Η δήλωση έρχεται μετά απο την δήλωση του Πεντάγωνου πως ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος αναγκάστηκε να εκτρέψει την πορεία του, όταν πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας, προκειμένου να αποφύγει την επαφή με ένα ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, δήλωσε την Τετάρτη ότι εξετάζει εκτενώς το ενδεχόμενο τον συντονισμό των ενεργειών με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Συρία, προσθέτοντας όμως ότι ήταν δυνατό ότι η πρόταση αυτή θα μπορούσε να εφαρμοστεί.

Όμως, συνεχίζει το ρωσικό υπουργείο άμυνας, η αμερικανική πλευρά είχε δείξει περιορισμένο ενδιαφέρον "μειώνοντας τον συντονισμό μας μόνο σε τεχνικές πτυχές του», όπως ο συντονισμός μεταξύ των πιλότων κατά τη διάρκεια των αποστολών. Πρόσθεσε επίσης στην ανακοίνωσή του, ότι η Ουάσινγκτον αρνήθηκε να ανταλλάσσουν διαβαθμισμένες πληροφορίες για το Ισλαμικό Κράτος με τη Ρωσία, χρησιμοποιώντας κάθε πιθανή δικαιολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: