Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Air France: Τους απέλυσαν και εκείνοι τους …ξέσκισαν


Εκατοντάδες οργισμένοι πρώην εργαζόμενοι της Air France εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Roissy, κοντά στο Παρίσι, κατα την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, όταν ανακοινώθηκε απο την Air Franceοτι σκοπεύει να περικόψει 2.900 θέσεις εργασίας απο τη Δευτέρα. Δύο ανώτερα στελέχη της εταιρείας, ο Xavier Broseta, Αντιπρόεδρος Ανθρώπινου Δυναμικού, και ο Pierre Plissonnier, αναπληρωτής της Air France για τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, δέχτηκαν την οργισμένοι επίθεση των προς απόλυση εργαζομένων της εταιρείας που είχε σαν αποτέλεσμα το ξήλωμα των ενδυμάτων τους.

 Λίγο πριν από την επίθεση των απολυμένων , ο κ Broseta και η διευθύνων σύμβουλος της  Air France, Frederic Gage, εξέθεσε ένα σχέδιο δραστικής μείωσης του κόστους, το οποίο θα περιελάμβανε την μείωση 2.900 θέσεων εργασίας μέχρι το 2017.Οι περικοπές περιλαμβάνουν 1.700 προσωπικό εδάφους, 900 άτομα απο τα πληρώματα καμπίνας και 300 πιλότους.

Η Air France επιβεβαίωσε επίσης, στην συγκεκριμένη συνεδρίαση πως σχεδιάζει να πουλήσει 14 αεροσκάφη από το στόλο μεγάλων αποστάσεων της εταιρείας, μειώνοντας το στόλο κατά δέκα τοις εκατό, και ότι σκοπεύει να ακυρώσει την παραγγελία της για την  αγορά αεροσκαφών τύπου Boeing Dreamliner 787.


Τότε εξοργισμένοι υπάλληλοι, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε διαμάχη με την εταιρεία, απείλησαν με εισβολή στον χώρο της συνεδρίασης. Ο κ Broseta και ο κ Plissonnier έπρεπε να περάσουν μέσα από το οργισμένο πλήθος για να φύγουν απο τον χώρο. Όταν οι υπάλληλοι αντιλήφθηκαν ποιοι είναι τους επιτέθηκαν και τους έσκισαν τα ρούχα, αναγκάζοντάς τους να αναρριχηθεί πάνω από ένα φράχτη για να φύγουν με ασφάλεια.

Η κοινοπραξία Air France-KLMδήλωσε πως θα κινηθεί νομικά εναντίων των πρωταιτίων των συγκεκριμένων επεισοδίων. Μάλιστα, η συγκεκριμένη επίθεση καταδικάστηκε ως μια «ξεπερασμένη συμπεριφορά» απο την FNAM.

Δεν υπάρχουν σχόλια: