Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

«Ασφαλές Διαδίκτυο - Σχολικός εκφοβισμός και Συμπεριφορές εξάρτησης από το Διαδίκτυο»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης,  με θέμα:
«Ασφαλές Διαδίκτυο -  Σχολικός εκφοβισμός και Συμπεριφορές εξάρτησης  από το Διαδίκτυο»
 την οποία οργάνωσε ο Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Πανοράματος.

Πλήθος μαθητών και δημοτών είχε την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς  επιστήμονες  για τα προγράμματα – δράσεις που στοχεύουν στην προστασία των παιδιών και των εφήβων και αφορούν στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου και  τον σχολικό εκφοβισμό και τους τρόπους προφύλαξης  τους.
Την ημερίδα άνοιξε ο Δήμαρχος  Πυλαίας –Χορτιάτη,  κ. Ιγνάτιος  Καϊτεζίδης, ο οποίος χαιρέτισε τους παραβρισκόμενους και τους ομιλητές και αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική  είναι η ασφάλεια  των παιδιών μας και    ο Αντιδήμαρχος Απασχόλησης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και  Παιδείας κ. Ηρακλής  Τιτόπουλος,  ο οποίος μίλησε για τους κινδύνους που απειλούν τα παιδιά μας  και προλόγισε τους ομιλητές της ημερίδας.

Τα θέματα της ημερίδας ανέλυσαν:
Η  κ. Κάκια Νικολάου, Ψυχίατρος, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ., Επιστημονικά Υπεύθυνη Τμήματος Αποκατάστασης Εξαρτημένων ΙΑΝΟΣ, ΨΝΘ,  η κ. Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Συντονίστρια της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και ο κ. Γεώργιος Κορμάς, Επιστημονικός Υπεύθυνος των ΚΕΠ Υγείας,  Επικεφαλής γραμμής βοηθείας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Επιστημονικός  Σύμβουλος Σχολών Γονέων.

Συντονίστρια της ημερίδας ήταν η κ. Φεβρωνία  Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη  Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Πυλαία Χορτιάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: