Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Βρετανία: Άσκηση Jerboa Patrol και είναι απλά πεζικό


Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, άσκηση προετοιμασία για την συμμετοχή βρετανικών ενόπλων δυνάμεων στην διεθνή άσκηση - διαγωνισμό ομάδων περιπόλων πεζικού cambrian petrol, απο μονάδες και σχηματισμούς της 7ης Ταξιαρχίας πεζικού του βρετανικού στρατού με την ονομασία «Jerboa Patrol».


Έφεδροι και μόνιμοι υπαξιωματικοί, αξιωματικοί και οπλίτες της Ταξιαρχίας ξεκίνησαν απο της 7:00 το πρωί και για δύο μέρες το περασμένο Σαββατοκύριακο, δοκιμάστηκαν, ο καθένας και ξεχωριστά αλλα και όλοι μαζί ως ομάδες, την φυσική τους μαχητική κατάσταση, τις στρατιωτικές και ηγετικές τους ικανότητες. Κάθε ομάδα έπρεπε να ολοκληρώσει σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα τα διάφορα αντικείμενα τα οποία της ανατίθεντο στα διάφορα Σημεία Τακτικής Εκπαίδευσης στα οποία περιλαμβάνονταν αντικείμενα όπως: διάβαση υδάτινου κωλύματος, προσανατολισμός και πορεία με την χρήση χάρτη - πυξίδα, μεταφορά τραυματία, πρώτες βοήθειες μάχης, πυρ και κίνηση, διαβιβάσεις - επικοινωνίες.


Η τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων προήλθε απο τον συνδυασμό του χρόνου εκτέλεσης των εκάστοτε αντικειμενικών σκοπών του κάθε ΣΤΕΚ και των στρατιωτικών ικανοτήτων που κάθε ομάδα επέδειξε.


«Ήταν μία δύσκολη δοκιμασία αντοχής, αποφασιστικότητας και χαρακτήρα για όλους τους άνδρες της 7ης Ταξιαρχίας, η οποία μας αντάμειψε με πολλές εμπειρίες» δήλωσε ο Ταγματάρχης, υπεύθυνος της άσκησης, Andy Watson.


Στην συγκεκριμένη άσκηση συμμετείχαν: το 3ο Τάγμα του Συντάγματος της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, το 1ο, 2ο και 3ο τάγμα του Βασιλικού συντάγματος Anglian και το
1ο Τάγμα των Φρουρών Dragoon της Βασίλισσας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: