Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Παλιός κυνηγός αλεπούδων ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, David Cameron


Έχει προκαλέσει σάλο στην Μεγάλη Βρετανία μια φωτογραφία που δείχνει τον τότε βουλευτή των συντηρητικών του backbench, David Cameron, ένα χρόνο πριν γίνει ηγέτης των συντηρητικών το 2004 να συμμετέχει στο αμφιλεγόμενο παραδοσιακό κυνήγι αλεπούδων, το οποίο είναι απαγορευμένο στην χώρα. Ο κ. Cameron αποσύρθηκε απο την συγκεκριμένη δραστηριότητα αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην ηγεσία των Torries, το 2015.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία ήρθε στο φως απο τον πρώην συντηρητικό μέλος της Βουλής των Λόρδων, Λόρδο Ashcroft και έρχεται μετά την ανάληψη της καμπάνιας της οργάνωσης «Συμμαχίας υπέρ της απελευθέρωσης του παραδοσιακού κυνηγιού αλεπούδων» απο τον συντηρητικό βουλευτή Simon Hart. «Η συμμαχία είναι μια μοναδική οργάνωση που αποτελείται από  ποικίλα μέλη και είμαι στην ευχάριστη θέση να δώσω τα πάντα για να βοηθήσω στην εκπλήρωση των σκοπών της» δήλωσε ο κ. Hart.

Απο την μεριά του, ο υπεύθυνος της καμπάνιας της «Συμμαχίας κατά των βίαιων αθλημάτων», Tom Quinn δήλωσε πως:«Καθώς άλλη μια κυνηγετική περίοδος πλησιάζει, θα πρέπει να αναρωτηθούμε τη στα αλήθεια λέει ο David Cameron για το θέμα του κυνηγιού στο κόμμα του. Με τα 2/3 των συντηρητικών ψηφοφόρων ενάντιους, ένα ποσοστό που όλο αυξάνεται, στο κυνήγι αλεπούς οι συντηρητικοί βουλευτές είναι ανοιχτοί να αποδεχτούν στοιχεία ενάντια σε αυτό το κυνήγι.

Ο Πρωθυπουργός προσπάθησε ανεπιτυχώς να μειώσει τους περιορισμούς για το κυνήγι αλεπούδων μέσα σε λίγες εβδομάδες από την πρόσφατη επανεκλογή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: