Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Βρετανία: Μάθημα αδελφοσύνης και αλληλεγγύης σε αναξιοπαθούντες στρατιωτικούς απο έναν Βρετανό Λοχία


O 37χρόνος λοχίας του Βασιλικού Μηχανικού του βρετανικού στρατού και πατέρας 5 παιδιών, Paul Whibley, θα προσφέρει 4 απο τα υπνοδωμάτια του σπιτιού του, το οποίο βρίσκεται στην στρατιωτική βάση του Wiltshire, στο Grimsby του Lincolnshire, σε άστεγους πρώην στρατιώτες ή στελέχη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων τα οποία έχουν οικονομικές ή κοινωνικές δυσκολίες στην πολιτική τους ζωή.

Ο βετεράνος στρατιωτικός και με συμμετοχές σε επιχειρήσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν και Βοσνία αποφάσισε να πραγματοποιήσει αυτή του την πράξη αγάπης προς τους συναδέλφους του καθώς η κρατική κοινωνική παροχή προς τα στελέχη με προβλήματα υγείας ή κοινωνικής επανένταξης δεν επαρκούν για να τους βοηθήσουν.

«Η σκέψη ήρθε λόγω της προσφυγικής κρίσης. Όλοι λένε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους αλλα εγώ σκέφτηκα πως πρέπει πρώτα να βοηθήσουμε όσους απο εμάς θυσίασαν τα πάντα για να υπηρετήσουν την πατρίδα τους και τώρα που έχουν έρθει σε δύσκολες στιγμές αξίζουν την βοήθειά μας. Έτσι σκέφτηκα να προσφέρω αυτό που μπορώ για να βοηθήσω τα αδέλφια μου.

Πολλοί από τους στρατιώτες μας, στρατολογήθηκαν όταν ήταν 17 ετών και απο τότε διακινδυνεύουν τη ζωή τους. Όταν θα επιστρέψουν στην πολιτική ζωή η μεγάλη πλειοψηφία θα έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας και κανείς δεν θα υπάρχει να τους υποστηρίξει. Η κατάσταση βελτιώνεται σε αυτό τον τομέα απ την επίσημη πολιτεία, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα. Είναι κάτι που με έχει επηρεάσει προσωπικά και προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ για να τους επουλώσω, έστω για λίγο απο τα βάσανά τους.

Έχω υποστεί κάποιες κακές στιγμές και ο ίδιος, όπου ένιωθα σαν να μην μπορούσε να με βοηθήσει κανείς πια αλλά είμαι τυχερός να έχω δίπλα μου μια απίστευτα υποστηρικτική οικογένεια.

Η υποστήριξη σε παρόμοιες συνθήκες μπορεί να αλλάξουν τη ζωή για όσους την δέχονται».

Οι ένοικοι στα 4 δωμάτια του κ. Whibley θα έχουν την δυνατότητα παραμονής στα δωμάτια για μια περίοδο τριών μηνών χωρίς την υποχρέωση πληρωμής ενοικίων και την υποστήριξη απο φυσιοθεραπευτές και συμβούλους για όλους και ειδικά για όσους έχουν υποστεί διαταραχή μετα-τραυματικού στρες (PTSD).


εικόνες απο τα δωμάτια που είναι για την φιλοξενία των πρώην στρατιωτών
Να σημειωθεί πως όπως αναφέρει ο ίδιος έχει δεχτεί μέχρι στιγμής περισσότερες από 100 αιτήσεις απο υποψήφιους για τα διαθέσιμα δωμάτια που προσφέρει. Μάλιστα, έχει έρθει σε επαφή με φιλανθρωπικές οργανώσεις βετεράνων οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να του προσφέρουν κλινοσκεπάσματα, τροφή, συμβουλευτική υποστήριξη για όσους πρώην στρατιώτες φιλοξενήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: