Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Επιβεβαιώθηκαν οι πρώτες ρωσικές απώλειες στην Συρία


Πηγή του συριακού στρατού επιβεβαίωσε την πληροφορία οτι τουλάχιστον τρεις Ρώσοι έχασαν τη ζωή τους, πολεμώντας δίπλα στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, όταν όλμος έπληξε τις θέσεις τους στην επαρχία της Λαττάκειας, στα παράλια της Μεσογείου.

Μια πηγή που πρόσκειται στην κυβέρνηση και έχει γνώση των στρατιωτικών εξελίξεων στην Συρία δήλωσε πως τουλάχιστον 20 Ρώσοι βρίσκονταν στη θέση στην περιοχή Ναμπί Γιουνίς, την στιγμή του βομβαρδισμού.
«Κατά 90%, η οβίδα προήλθε από τους αντάρτες», δήλωσε στο Reuters, αναφερόμενος στις μαχητικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από την Χεζμπολάχ – την σιιτική στρατιωτική και πολιτική οργάνωση του Λιβάνου - και ιρανούς μαχητές, τους οποίους μάχονται οι δυνάμεις του συριακού στρατού.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα που να εμπλέκονται σε χερσαίες μάχες σε συριακό έδαφος, παρόλο που το Κρεμλίνο έχει επιβεβαιώσει την παρουσία εκπαιδευτών και συμβούλων που συνεργάζονται με τις δυνάμεις του συριακού στρατού και τις δυνάμεις που φρουρούν τις ρωσικές βάσεις στη δυτική Συρία. Όπως έχει ανακοινώσει το Κρεμλίνο, δεν σχεδιάζει την στρατολόγηση και την αποστολή εθελοντών μαχητών.

Εάν και επιβεβαιωθεί και απο την ρωσική πλευρά, θα πρόκειται για τις πρώτες επιβεβαιωμένες απώλειες Ρώσων στη Συρία από την έναρξη των ρωσικών αεροπορικών βομβαρισμών στη χώρα, προ τριών εβδομάδων. Εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στη Δαμασκό, μιλώντας στο πρακτορείο RIA Novosti, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν τα δημοσιεύματα περί θανάτου Ρώσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: