Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Συνέντευξη τύπου του ρωσικού ΓΕΣ για την ρωσική εμπλοκή στην Συρία


Την περασμένη Παρασκευή ο διευθυντή του κεντρικού γραφείου επιχειρήσεων του ρωσικού γενικού επιτελείου στρατού, συνταγματάρχης Andrei Kartapolov, έδωσε ανοιχτή συνέντευξη τύπου, παρουσία δημοσιογράφων και αμυντικών ακολούθων ξένων κρατών, γύρω απο τις αεροπορικές επιχειρήσεις της ρωσικής αεροπορίας και τα αποτελέσματα αυτών, απο τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Kartapolov, η ρωσική αεροπορική αποστολή στην Συρία απο της 30 Σεπτεμβρίου έχει εξαπολύσει 699 εξορμήσεις, εκ των οποίων οι 115 βραδυνές και έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίων χερσαίων στόχων του Ισλαμικού Κράτους, τα πυραυλικά συστήματα της ρωσικής βάσης στο Kalibr.


«Η κατάσταση έχει αλλάξει στην Συρία και αυτό φαίνεται και απο τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας επιχειρήσεων. Αυτό οφείλεται στα καίρια χτυπήματα της ρωσικής αεροπορίας τα οποία έχουν στοιχίσει πολλά σε υλικοτεχνικό (καταστροφή διοικητικών κέντρων, κέντρων εκπαίδευσης, προμηθειών, γραμμών εφοδιασμού)  αλλα και σε ηθικό - ψυχολογικό επίπεδο στους τζιχαντιστές.

Μάλιστα, το επίπεδο των λιποταξιών έχει φτάσει σε μαζικό επίπεδο, όπως φαίνεται απο φωτογραφίες και υποκλοπές σε τέτοιο επίπεδο που κάθε βράδυ λιποτακτούν κατα μέσο όρο 100 άτομα. Πολλοί απο τους λιποτάκτες ακολουθο΄υν τον ίδιο δρόμο που ακολουθούν οι πρόσφυγες απο την Συρία προς την Τουρκία. Μαζί με τις λιποταξίες έχει αυξηθεί και η δυσαρέσκιά των διοικητών των ομάδων πρώτης γραμμής των τζιχαντιστών προς την κεντρική διοίκηση. Οι ομάδες των τζιχαντιστών έχουν υποχωρήσει απο τις θέσεις τους απέναντι απο τις δυνάμεις του Συριακού στρατού, σε πολλά σημεία 


Εδώ, θέλω να σημειώσω πως οι ρωσικές επιχειρήσεις γίνονται ενάντια σε διεθνώς αναγνωρισμένες τρομοκρατικές οργανώσεις και όχι των αντικυβερνητικών δυνάμεων που βρίσκονται κυρίως στο νότο της χώρας» τόνισε κατα την διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Kartapolov.

Να σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η τελεδιάσκεψη μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών επιτελών ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλή επικοινωνία καθως και η πτήσης ρωσικών και νατοικών αεροσκαφών πάνω απο την Συρία χωρίς την δημιουργία ατυχών παρεξηγήσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: