Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ημερίδα για το Ακρωτήρι της Θήρας


Ημερίδα αφιερωμένη στην προβολή των Ανασκαφών Ακρωτηρίου Θήρας διοργανώνει την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Εστία Πύργου», το «La Ponta» και υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας, και φυσικά με τη συνέργεια της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας. Σκοπός της ημερίδας είναι η οικονομική ενίσχυση της συνέχισης του ανασκαφικού έργου και της λειτουργίας των εργαστηρίων συντήρησης των ευρημάτων του σημαντικού αυτού προϊστορικού οικισμού.

Ο προϊστορικός οικισμός του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη αποτελεί ένα από τα διασημότερα αλλά και σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία παγκοσμίως, με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα το πάγωμα των πιστώσεων για τις ανασκαφές και τη συντήρηση του αρχαιολογικού χώρου αναγκάζοντας τα εργαστήρια να κλείσουν ύστερα από 47 χρόνια.

Το σωματείο Εταιρεία Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας, με πρόεδρό του τον ομότιμο καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντή των ανασκαφών κ. Χρίστο Ντούμα, προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα της κρίσης να εξασφαλίσει πόρους για τη λειτουργία των εργαστηρίων συντήρησης και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.

Η εκδήλωση της 18ης Οκτωβρίου έχει ως στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας αυτής, γι’ αυτό και όλα τα έσοδα της ημέρας θα διατεθούν αποκλειστικά στο σωματείο. Η ανταπόκριση του κόσμου στην περσινή αντίστοιχη εκδήλωση ήταν πολύτιμη αφού τα εργαστήρια τέθηκαν σε λειτουργία ξανά για κάποιους μήνες. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη και φέτος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης, στην παραλία της Βλυχάδας και το πρόγραμμά της περιλαμβάνει καλλιτεχνικά εργαστήρια (16.00-18.00), εκθέσεις φωτογραφίας, ομιλία του κ. Χρίστου Ντούμα και συναυλίες.

Στο χώρο θα λειτουργήσει το πωλητήριο της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: