Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ και Ρωσίας


Η συμφωνία της οποίας η επίσημη ονομασία είναι «Μνημόνιο Αμοιβαίας Κατανόησης ανάμεσα στα Υπουργεία Εξωτερικών Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής το οποίο στοχεύει στην αποφυγή περιστατικών εμπλοκής και στην ενίσχυση των κοινών αεροπορικών επιχειρήσεων στη Συρία», υπογράφηκε από τους ΥΠΕΞ και των δύο χωρών και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως η συγκεκριμένη συμφωνία είναι ένα θετικό πρώτο βήμα και πως πλέον θα υπάρχει στενή, καθημερινή και αμφίδρομη συνεργασία ανάμεσα στις δύο δυνάμεις.

Σημειώνεται επίσης πως από την πλευρά της Ρωσίας έγινε γνωστό πως το συγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας δεν αίρει το γεγονός πως οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται και επιχειρούν στην περιοχή μετά από σχετικό αίτημα του Σύριου Προέδρου Άσαντ και πως μόνος στόχος είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Σημειώνεται τέλος πως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής οφείλουν να ενημερώσουν για κάθε λεπτομέρεια του συγκεκριμένου μνημονίου και τις συμμαχικές δυνάμεις που επιχειρούν μαζί τους καθώς η συγκεκριμένη συμφωνία είναι δεσμευτική και προς αυτές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: