Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Εγκαίνια νέων αθλητικών υποδομών στον Άγιο Παύλο


Δυο σύγχρονους αθλητικούς χώρους παραδίδει και επίσημα στην αθλούμενη νέα γενιά και στους δημότες ανεξαρτήτως ηλικίας ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής, ανακαίνισης, δημιουργίας και εξοπλισμού τους.

Πρόκειται για το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Παύλου (Ανθέων και περιφερειακή οδός), που στο σύνολό του απέκτησε νέα μορφή, εικόνα και λειτουργικότητα, όπως επίσης και για το Δημοτικό Γυμναστήριο στην οδό Ανθέων 14-16, υποδομές που αναμένεται να αποτελέσουν εφαλτήριο και στίβο ανάπτυξης του αθλητισμού και της σωματικής υγείας.

Οι δυο αυτές υποδομές θα εγκαινιαστούν την ερχόμενη Κυριακή, 11 Οκτωβρίου, από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, το μεν Δημοτικό Γυμναστήριο στις 5 μ.μ. και το δε Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στις 6 μ.μ.

Η ημέρα των εγκαινίων, μάλιστα, θα εξελιχθεί σε γιορτή του αθλητισμού με πρωταγωνιστές τα παιδιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που συμμετέχουν στα προγράμματα και τις δραστηριότητες των ΚΔΑΠ Συκεών, Νεάπολης και Πεύκων. Στο γήπεδο ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικό τουρνουά παίδων με τη συμμετοχή των ομάδων Α.Ε.Σ.Π. «Γ.Κούδας», Ελπίδες Συκεών και Δόξα-Μαχητές Πεύκων.


►Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Παύλου αποτελεί πλέον ένα από τα πιο σύγχρονα αθλητικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, όπου καθημερινά αθλούνται εκατοντάδες παιδιά και εξυπηρετούνται δεκάδες αθλητικοί σύλλογοι.


Με την ολοκλήρωση των εργασιών ριζικής και εκτεταμένης ανακαίνισης, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, που καλύφθηκε από το δημοτικό ταμείο, το Δ.Α.Κ. Αγ.Παύλου έγινε ένα νέο αθλητικό κέντρο. Στον αγωνιστικό χώρο του ποδοσφαιρικού γηπέδου τοποθετήθηκε νέος πλαστικός χλοοτάπητας, που περιβάλλεται από ταρτάν-κουλουάρ τελευταίας γενιάς. Ανακατασκευάστηκαν πλήρως οι κερκίδες, στις οποίες τοποθετήθηκαν πλαστικά καθίσματα, ενώ κάτω από αυτές δημιουργήθηκαν και εξοπλίσθηκαν βοηθητικοί χώροι, γραφεία, αποδυτήρια, κυλικείο, κ.λπ.

Η εικόνα ολοκληρώνεται με την αντικατάσταση μεγάλου μέρους της περίφραξης, στην οποία τοποθετήθηκαν ειδικά πλέγματα, ενώ προηγήθηκε η αποξήλωση και απομάκρυνση όλων των μεγάλων και επικίνδυνων διαφημιστικών πινακίδων.


► Το Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου στην οδό Ανθέων 14-16 αποτελεί ένα ακόμη νέο σύγχρονο Γυμναστήριο που ενισχύει το δίκτυο των αθλητικών υποδομών του δήμου Νεάπολης-Συκεών και πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες άθλησης-εκγύμνασης για όλους τους δημότες ανεξαρτήτως ηλικίας.

Δημιουργήθηκε σε ιδιόκτητο χώρο του δήμου, στον οποίο μεταφέρεται το Γυμναστήριο της οδού Αθανασίου Διάκου, που λειτουργούσε στον πρώην δήμο Αγ. Παύλο από το 2008.

Μετά τις εργασίες αναμόρφωσης της αίθουσας και τον εξοπλισμό της με τα πλέον σύγχρονα όργανα γυμναστικής, το Δημοτικό Γυμναστήριο εγγυάται την ασφαλή εκγύμναση των αθλούμενων. Αυτό θα λειτουργεί όλες τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα-Παρασκευή από τις 5 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.), υπό την παρακολούθηση και καθοδήγηση ειδικά καταρτισμένων πτυχιούχων γυμναστών.




Δεν υπάρχουν σχόλια: