Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Οι ρωσικές αεροπορικές επιχειρήσεις του Σαββατοκύριακου (βίντεο)


Συνεχίστηκαν και αυτό το Σαββατο – κύριακο οι ρωσικές αεροπορικές επιχειρήσεις στην Συρία με στόχο τις υποδoμές του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο μαχητικά τύπου Su-34, Su-24M και SU-25 εκτέλεσαν 64 εξορμήσεις από την αεροπορική βάση Hmeymim και επιτέθηκαν σε 55 θέσεις του  ISIS. Η ένταση των ρωσικών πολεμικών εξορμήσεων της ρωσικής αεροπορίας συνδέεται με την αύξηση του αριθμού των στόχων που ανιχνεύονται στο έδαφος από τα εναέρια μέσα και τους δορυφόρους των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων τα οποία σαρώνουν όλη την επικράτεια της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.

Σύμφωνα με υποκλαπέντα σήματα των τζιχαντιστών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο άμυνας, οι τζιχαντιστές αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα που αφορούν έλλειψης πυρομαχικών, οπλισμού και εκρηκτικών υλών. Μάλιστα πολλοί τζιχαντιστές λόγο χαμηλού ηθικού μετακινούνται προς τα μετόπισθεν του Ισλαμικού Κράτους δηλαδή στα ανατολικά και βορειοανατολικά της Συρίας. Μια κατάσταση η οποία έχει υποπέσει στην αντίληψη του ρωσικού επιτελείου καθώς παρατηρείται έντονη τάση αναδιάταξης των ομάδων του ISIS σε όλη ζώνη των κατεχόμενων εδαφών απο το ISIS στην Συρία.

Στόχος των ρωσικών επιθέσεων του Σαββάτου ήταν κέντρα διοικητικής μέριμνας και κέντρα εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν: 2 διοικητικά κέντρα, μια αποθήκη προμηθειών / πυρομαχικών στην Hamah, 29 στρατόπεδα τζιχαντιστών, 23 οχυρές θέσεις μάχης.

αεροπορική προσβολή σε διοικητικό κέντρο του ISIS στην περιοχή Raqqah. Το σημείο επισημάνθηκε απο αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αερόχημα και χτυπήθηκε απο Su-34

αεροπορική προσβολή ισχυρής θέσης του ISIS στο Aleppo 

Την Κυριακή υπο την κάλυψη μαχητικών Su-30, Su-34, Su-24M και Su-25SM πραγματοποίησαν 64 εξορμήσεις απο την αεροπορική βάση της Hmeymim χτυπώντας 63 θέσεις του ISIS στις περιοχές Hamah, Latakia, Idlib και Raqqah.

Αναλυτικά, χτυπήθηκαν την Κυριακή: 53 οχυρές θέσεις, 1 κέντρο διοίκησης, 4 στρατόπεδα, 7 σημεία ανεφοδιασμού, διάφορες θέσεις πυροβολικού και ολμοβολείων.

Μάλιστα, σε υποκλαπέντα σήματα διαφαίνονται σημεία αποδιοργάνωσης καθώς πολλοί διοικητές ενόπλων ομάδων ζητούν απεγνωσμένα την άμεση αναπλήρωση των όπλων και των πυρομαχικών, τα οποία καταστράφηκαν από τη ρωσική αεροπορία, και άμεση ενίσχυση ζητούν οι ομάδες των τζιχαντιστών από την επαρχία Raqqah προκειμένου να διατηρήσουν τις θέσεις τους.

χτύπημα κέντρου διοικητικής μέριμνας στην περιοχή Salma της Λαττάκειας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: