Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Η Ariadne της Clio K.


Η Ariadne είναι το πρώτο σόλο άλμπουμ της Clio K. και παρουσιάζει τη δική της μοναδική προσέγγιση στην άρπα. Οι συνθέσεις της συνδυάζουν μια γκάμα ακουστικών τοπίων, από τον κλασσικό ιμπρεσιονισμό μέχρι την Ινδική μουσική με μοντέρνους up tempo ρυθμούς.

Σαν μια μουσική Οδύσσεια η Ariadne ταξιδεύει με το νήμα της τόσο στον ενδότερο όσο και στον εξωτερικό της κόσμο: διασχίζει θάλασσες, πειραματίζεται με το νέο και το διαφορετικό όπως ακριβώς και ο ομώνυμος μυθολογικός χαρακτήρας ενσωματώνοντας ακούσματα διαφόρων παραδόσεων και τρόπους παιξίματος άλλων παραδοσιακών οργάνων όπως το σαντούρι, το κανονάκι ή την αφρικάνικη κόρα.

Με την Ariadne, η κλασσική άρπα επαναπροσδιορίζει το ρόλο της στις σύγχρονες μουσικές τάσεις παρουσιάζοντας ένα ήχο και ύφος εντελώς διαφορετικό. Στο σταυροδρόμι της free jazz, της σύγχρονης μουσικής και της ανατολίτικης μουσικής παράδοσης, ενσωματώνει όλες τις επιρροές της σε ένα ταξίδι από μελωδίες και ρυθμούς, αναμνήσεις και συναισθήματα.

Το ντεμπούτο άλμπουμ της Clio K κυκλοφορεί από την “InRealTime Records” και είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή.


Album credits
Άρπα, σύνθεση: Κλειώ Καραμπελιά
Νταραμπούκα, Daf, Rainsticκ: Γιώργος Αναγνωστόπουλος
Διάφορα κρουστά, Ντραμς: Βαγγέλης Ζήσης
Συνθεσάιζερ: Κώστας Παπαδούκας

Η ηχογράφηση και η μίξη του δίσκου πραγματοποιήθηκε στο Warehouse στούντιο με τον Βαγγέλη Ζήση. Το εξώφυλλο του δίσκου είναι μια ευγενική παραχώρηση του ζωγράφου Μιχάλη Κατζουράκη
Σχεδιασμός άλμπουμ: Δημήτρης Αρβανίτης (Espresso Studio)

Διανομή:
MLK (http://www.mlk.gr) +30 2109926660
 
Για να παραγγείλετε το cd:
 
 
Για να ακούσετε και να κατεβάσετε το άλμπουμ σε ηλεκτρονική μορφή:
 
 
Ενημερωθείτε για νέα και συναυλίες:
 
Επικοινωνία:
cliokara@gmail.com
inrealtimerecords@gmail.com
 
Bookings:
Νίκος Μπαρπάκης: espeekay@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: