Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Η κρίση στη Milan δεν τελειώνει


Δημήτρης Βαρσάνης

Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για τη Milan στο απόηχο της δεύτερης ήττας της σε ισάριθμα παιχνίδια χάνοντας με 4-0 από τη Napoli τη Κυριακή.
Ο Sinisa Mihajlovic αναμφισβήτητα έχει βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση καθώς τίθενται τα ερωτήματα για το μέλλον του στους Rossoneri. Ο 46αχρονος τεχνικός μετρά τρεις νίκες και τέσσερις ήττες μέχρι στιγμής φέτος και έχει αφήσει τη Milan να μαραζώνει στο κάτω μισό του βαθμολογικού πίνακα. Παρά τις ενδείξεις τόσο εναντίον της Palermo όσο και της Udinese ότι ο Σέρβος θα γύριζε τα πράγματα, αναπόφευκτα ο τρόπος με τον οποίο έχει χάσει τους δύο τελευταίους αγώνες του προκαλεί ανησυχία.



Ωστόσο, ανεξάρτητα από τα προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο είναι άδικο να επιρρίψεις τις ευθύνες στα πόδια του Mihajlovic. Ενώ θα πρέπει να λογοδοτήσει σε κάποιο βαθμό, είναι μια κατάσταση παρόμοια με εκείνες του Clarence Seedorf και του Filippo Inzaghi κατά τα τελευταία δύο χρόνια. Ο πρώην προπονητής της Sampdoria δεν έχει λάβει καμία δημόσια ψήφο εμπιστοσύνης από την ιεραρχία του συλλόγου καθώς η φημολογία συνεχίζεται στην επιφάνεια.



Αυτή η εστίαση οδηγείται στον προπονητή και όχι σε εκείνους που πρέπει πραγματικά να αντιμετωπίζουν τις δύσκολες ερωτήσεις. Βεβαίως, έχοντας επενδύσει στους Carlos Bacca, Luiz Adriano, Andrea Bertolacci και Alessio Romagnoli αυτό το καλοκαίρι ο πρόεδρος του συλλόγου Silvio Berlusconi και ο Διευθύνων Σύμβουλος Adriano Galliani επισκεύασαν ορισμένες από τις ζημιές που έκαναν στο παρελθόν.
Παρόλα αυτά ήταν απλώς μια απάντηση στις αμήχανες συναλλαγές τους νωρίς το καλοκαίρι, όπου ο Jackson Martinez επέλεξε την Atletico Madrid και ο Geoffrey Kondogbia υπέγραψε στην Inter παρά το γεγονός ότι και οι δύο φαινόταν ότι θα κατέληγαν στο Milanello.
Επιπλέον οι δαπάνες του συλλόγου το καλοκαίρι ήρθαν σε μια απελπισμένη στιγμή καθώς μετά από τόσα χρόνια παραμέλησης της ομάδας, ήταν απλώς μια διαδικασία ανάκαμψης για να προσπαθήσουν και να κατευνάσουν τους οπαδούς με τη προσθήκη ορισμένων πολύ καλών μεταγραφών. Οι Bacca και Romagnoli είναι αναμφίβολα μια βελτίωση με ότι είχε πριν από αυτούς, Ωστόσο, εξακολουθεί να επικρατεί μια ψυχική αστάθεια στην ομάδα και δεν διαθέτει τις βασικές αρχές ενός πετυχημένου οργανισμού όσον αφορά την ηγεσία, το χαρακτήρα και τη κατεύθυνση.



Ο Keisuke Honda αναφέρθηκε σε αυτά τα θέματα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας και ο Ιάπωνας ήταν σίγουρα γενναίος για να μοιραστεί τις σκέψεις του στο κοινό. Ουσιαστικά υπερασπίστηκε τους συμπαίκτες του, ενώ υποδήλωσε ότι η δομή του συλλόγου θα πρέπει να επανεξεταστεί. Ενώ ο Honda έκανε έγκυρα σημεία, μένει να δούμε το πώς θα ληφθούν από τον Mihajlovic και του συλλόγου στο σύνολο του μιας και όλοι δέχτηκαν κριτική.



Οι αλλαγές στους παίκτες φαινομενικά γίνεται χωρίς καμία διαφορά, καθώς τα πάρα πολλά άτομα που έφυγαν το περασμένο καλοκαίρι σε συνδυασμό με τα νέα πρόσωπα που ήρθαν, η Milan εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα. Τα πάντα ξεκινούν από τη κορυφή. Παρά το γεγονός ότι η αναμενόμενη επένδυση του Bee Taechaubol θα δώσει σημαντική ώθηση στον σύλλογο, υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα γύρω από το Μιλάνο ξανά και η αισιοδοξία έχει αποστραγγιστεί.
Αφού ζήτησε αρκετές παρατάσεις προθεσμίας για την ολοκλήρωση της επένδυσης των 500 εκατομμυρίων ευρώ για το 48% των μετοχών του συλλόγου, ο Taechaubol θα κλείσει τελικά τη συμφωνία;



Η Milan είχε οριστεί να φύγει από το San Siro για το Portiello, σε περιοχή της πόλης του Μιλάνου όμως για την ώρα μένει εκεί που είναι. Τι συνέβη με την ιδιοκτησία του δικού της γηπέδου και τα οικονομικά οφέλη που έρχονται από αυτό;
Παρά το "πλατσούρισμα" χρημάτων για τους Bacca, Romagnoli, Luiz Adriano και Bertolacci, αυτή η ομάδα της Milan έχει πραγματικά μια ταυτότητα; εκτός από τα 45 λεπτά εναντίον της Udinese, δεν υπάρχει μια πραγματική κατεύθυνση στο παιχνίδι της και δεν κυριαρχεί σε αυτά όπως θα ήθελε ο Mihajlovic.
Πριν από τρία χρόνια, ο Silvio Berlusconi επέμεινε ότι η έμφαση θα είναι στο σύστημα νέων του συλλόγου και ότι η Milan θα παράγει εγχώρια ταλέντα όπως το συνήθιζε τα προηγούμενα χρόνια. Που είναι η απόδειξη που δείχνει ότι έχει σημειώσει πρόοδο σε αυτό το κομμάτι;
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορεί να αμφισβητήσουν τον Mihajlovic και να αμφιβάλλουν για το μέλλον της Milan που θέλουν και οι Berlusconi και Galiani μπορεί να παραμένουν σιωπηλοί για αυτό το θέμα και να συνεχίζουν να ξεφεύγουν από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο, δεδομένου ότι η Curva Sud έχει σημειώσει σε επανειλημμένες περιπτώσεις ανακοινώσεις με "κατηγορώ" κυρίως στον Galliani, δεν είναι τυφλωμένη από το πάθος τους για την ομάδα. Οι οπαδοί της Milan γενικά γνωρίζουν που βρίσκεται το πραγματικό φταίξιμο
Δυστυχώς, αυτό δεν εμποδίζει το ρίσκο του συλλόγου να πέσει σε μια ακόμη κρίσιμη κατάσταση. Μόνο η αλλαγή στη κορυφή μπορεί να το αντιμετωπίσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: