Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Άσκηση Iguana: Ιταλοί και Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές διαβαίνουν τον Πάδο


Στις αρχές Οκτωβρίου η 173η Αερομεταφερόμενη αμερικανική ταξιαρχία μαζί με την αερομεταφερόμενη ταξιαρχία του ιταλικού στρατού Folgore και 2ο Σύνταγμα Μηχανικού πραγματοποίησαν την άσκηση Iguana στα πλαίσια της διαλειτουργικότητας και ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ των μονάδων του ΝΑΤΟ που ανήκουν σε μονάδες Ταχείας Αντίδρασης, απο διαφορετικούς στρατούς, της συμμαχίας.


Η άσκηση αφορούσε την εξασφάλιση ακτής για την δημιουργία πλωτής γέφυρας με απώτερο σκοπό  την διεκπεραίωση πολεμοφοδίων μέσω της διάσχισης του ποταμού Πάδου.

Πριν την διενέργεια της κύριας επιθετικής ενέργειας αλεξιπτωτιστές πραγματοποίησαν ανίχνευση και δημιουργία προγεφυρωμάτων στην απέναντι ακτή με την ταυτόχρονη απόβαση ομάδων προς διασφάλιση των σημείων αυτών κατα μήκος του ποταμού. Στη συνέχει πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επίθεση των Αμερικανών και Ιταλών αλεξιπτωτιστών σε μια μόνιμη εχθρική θέση με στόχο την εξασφάλιση του προγεφυρώματος και την ασφαλή κατασκευή της πλωτής γέφυρας.


Με την επιτυχή κατάληψη του εχθρικού ισχυρού σημείου στην ακτή πραγματοποιήθηκε η ασφαλή διέλευση των υπολοίπων μονάδων.





Δεν υπάρχουν σχόλια: