Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Αποφοίτηση των Σπουδαστών της 1ης/14 Εκπαιδευτικής Σειράς του ΣΕΑ/Ε



Την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Επιχειρήσεων Αέρος -Επιφανείας (ΣΕΑ/Ε) για το έτος 2014.

Τα πτυχία στους σπουδαστές επέδωσε ο Διοικητής του ΚΕΑΤ, Ταξίαρχος (Ι) Αθανάσιος Σταθιάς.
Συνολικά αποφοίτησαν οχτώ (8) στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα, δύο (2) Αξιωματικοί, ένας (1) Ανθυπασπιστής και ένας (1) Υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο (2) Αξιωματικοί και ένας (1) Υπαξιωματικός του Στρατού Ξηράς και ένας (1) Υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.



Η αποστολή του Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) είναι η μελέτη και η διαμόρφωση της Αεροπορικής Τακτικής, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της απειλής, καθώς  επίσης η εκπαίδευση του προσωπικού επί θεμάτων Αεροπορικής Τακτικής και Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΗΠ) σε διακλαδικό επίπεδο. Αποτελεί τον αρμόδιο φορέα διεξαγωγής όλων των επιχειρησιακών δοκιμών, μελετών Η., αξιολόγησης μέσων και οπλικών συστημάτων και παρακολουθεί την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα διαμορφώνοντας τις κάλλιστες επιχειρησιακές τακτικές για τα συστήματα αυτοπροστασίας και τα μέσα διεξαγωγής ηλεκτρονικού πολέμου. Ειδικότερα το ΚΕΑΤ είναι υπεύθυνο για την:
  • Βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων του επιχειρησιακού προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) , όσον αφορά στην αεροπορική τακτική και στις Επιχειρήσεις ΗΠ, καθώς και στη βελτίωση των γνώσεων του προσωπικού των τριών Κλάδων των Ενόπλεων Δυνάμεων (ΕΔ) σχετικά με τις Μικτές Επιχειρήσεις, με τη παροχή θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης μέσω των Σχολείων που λειτουργούν στη Μονάδα
  • Αναζήτηση και δοκιμή νέων μεθόδων και διαδικασιών, στα πλαίσια βελτίωσης της τακτικής εκτελέσεως των Αεροπορικών Επιχειρήσεων, σε συνάρτηση με την απειλή και τα διατιθέμενα στην ΠΑ μέσα.
  • Συστηματική παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα των εξοπλισμών, και, η εκπόνηση μελετών σχετικών με την αύξηση της μαχητικής ικανότητας της ΠΑ προκειμένου να αποφευχθεί ο στρατηγικός και τακτικός αιφνιδιασμός από τον αντίπαλο.
  • Εκτέλεση δοκιμών για πιστοποίηση ή έλεγχο οπλικών συστημάτων (στο μέτρο του εφικτού), μετά από έγκριση, στο πλαίσιο καθορισμένων επιχειρησιακών απαιτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: