Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Χέερτ Βίλντερς:«Δεν είπα τίποτε λάθος»



Μια απο τις σημαντικότερες κρίσεις του κόμματός του αντιμετωπίζει ο Χέερτ Βίλντερς, καθώς ένα γνωστό στην Ολλανδία και σημαντικό για το κόμμα του, στέλεχός του παραιτήθηκε λόγω του θέματος που προέκυψε μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του για τους Μαροκινούς μετανάστες.

Συγκεκριμένα, η κ. Λόρενς Στάσεν, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του PVV στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανακοίνωσε την παραίτησή της αργά την Παρασκευή, με ανακοίνωσή της την οποία μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

«Λυπούμαι βαθιά που αναγκάστηκα να πάρω την απόφαση αυτή, αλλά το να παραμείνω στο αξίωμά μου δεν ήταν δυνατόν έπειτα από τις δηλώσεις του Βίλντερς», τόνισε η Στάσεν στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι υπέβαλε την παραίτησή της από την ηγεσία της ομάδας του κόμματος στο ΕΚ.

Πάντως, ο κ. Βίλντερς αναφερόμενος τόσο για τις δηλώσεις του για τους Μαροκινούς μετανάστες, τόνισε: «Δεν είπα τίποτε λάθος, δεν μετανιώνω για τίποτα, δεν θα ζητήσω συγγνώμη για τίποτα και από κανέναν».  Επιμένει ότι μάχεται εναντίον των «υπερβολών» της πολυπολιτισμικής κοινωνίας και του «εξισλαμισμού» της ολλανδικής κοινωνίας και ότι οι Μαροκινοί αυξάνουν την εγκληματικότητα και εξαρτώνται από τα επιδόματα.
«Δεν έχω πει ότι θέλω να διώξω όλους τους Μαροκινούς από τη χώρα αλλα τους Μαροκινούς εγκληματίες».

Ορισμένοι αναλυτές πάντως αναφέρουν ότι το προσωποπαγές αυτό κόμμα, που οικοδομήθηκε γύρω από τον Βίλντερς, δεν θα υποστεί ιδιαίτερο πλήγμα από τις αποχωρήσεις των τελευταίων ημερών, όμως ένας σχολιαστής αντιθέτως εκτίμησε ότι το πολιτικό μέλλον του πλέον αμφισβητείται, σε ένα σχόλιό του στην εφημερίδα NRC Handelsblad.

«Απώλεσε τους πιο στενούς του συμμάχους, το καλύτερο μέλος της κοινοβουλευτικής του ομάδας και ένα στέλεχος του κόμματός του στην ευρωβουλή», επισήμανε. «Σε δύο μήνες έχουμε ευρωεκλογές και θα αντιμετωπίσει μια δύσκολη προεκλογική εκστρατεία».
Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της EenVandaag σε δείγμα 1200 ψηφοφόρων του PVV η οποία δημοσιεύθηκε χθες, το 85% εξ αυτών είπε ότι έχει ακόμη εμπιστοσύνη στον Βίλντερς το 25% εκτίμησε ότι το παρατράβηξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: