Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Οι οικονομικές κρίσεις στην Αρχαιότητα και στο Βυζάντιο



Στη σημερινή παγκόσμια, αμφίσημη, οικονομική πραγματικότητα, όπου η έκφραση «οικονομική κρίση» βρίσκεται στα χείλη όλων μας, καθηγητές Πανεπιστημίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό προσφέρουν ένα συναρπαστικό διαχρονικό ταξίδι στο χώρο της οικονομίας και της νομισματοκοπίας, μέσω ενός κύκλου δημόσιων διαλέξεων με τον τίτλο: ««Νομίσματα και κρίσεις στην Αρχαιότητα και το Βυζάντιο» το οποίο διοργανώνεται απο το Νομισματικό Μουσείο σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι διαλέξεις θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου. Η εναρκτήρια διάλεξη του καθηγητή Νίκου Χριστοδουλάκη με θέμα «Οικονομικές θεωρίες, θρησκείες και κρίσεις: Μια ιστορική ανασκόπηση» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Μαρτίου στις 18.30.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα διαλέξεων έχει ως εξής:
Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014, στις 18.30: «Οικονομικές θεωρίες, θρησκείες και κρίσεις: Μια ιστορική ανασκόπηση», Καθ. Νίκος Χριστοδουλάκης.
Τετάρτη 2 Απριλίου 2014, στις 18.30: «Νομίσματα και δημόσια έσοδα στον Ξενοφώντα», Καθ. Θεόδωρος Λιανός.
Τετάρτη 7 Μαΐου 2014, στις 18.30: «Χρήμα και επιχειρηματικότητα στην Αρχαία Ελλάδα», Καθ. Γεώργιος Μπήτρος.
Τετάρτη 28 Μαΐου 2014, στις 18.30: «Η νομισματική κρίση του Διοκλητιανού και η μεταρρύθμιση του Μεγάλου Κωνσταντίνου», Καθ. Νίκος Χριστοδουλάκης.
Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, στις 18.30: Nομίσματα, τράπεζες και κρίσεις στην αρχαιότητα (θα ανακοινωθεί).

Δεν υπάρχουν σχόλια: