Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

«Χωρίς Μεσάζοντες» στην Νεάπολη για 5η φορά


Για πέμπτη κατά σειρά τακτική εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί δωρεάν διανομή τροφίμων στα πλαίσια του κινήματος«Χωρίς Μεσάζοντες». Την ευθύνη της όλης οργάνωσης έχουν τα Γραφεία Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας Καταναλωτή του δήμου, με τη συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ και του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτή (ΚΕΠΚΑ). Στόχος είναι να προστατευτεί το οικογενειακό εισόδημα των συμπολιτών μας, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα πρόσβασης σε ελεγμένα και εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Η σχετική πρωτοβουλία αναπτύχθηκε για πρώτη φορά το 2012 και τα συμπεράσματα από τη μέχρι σήμερα υλοποίησή της είναι ιδιαίτερα θετικά και ενθαρρυντικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τέσσερις προηγούμενες αντίστοιχες εκδηλώσεις διάθεσης προϊόντων συμμετείχαν με παραγγελίες περισσότερα από 12.500 νοικοκυριά, αριθμός που αντιστοιχεί σε περισσότερους από 50.000 καταναλωτές, με τη συνολική ποσότητα των προϊόντων που διατέθηκαν να αγγίζει τους 655 τόνους.
Επιπλέον, όλοι οι παραγωγοί προσέφεραν μέρος των προϊόντων τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, που λειτουργούν ο δήμος και το Κέντρο «Εργάνη» στο πλαίσιο των κοινωνικών δομών κατά της φτώχειας για τη σίτιση άπορων οικογενειών.

«Κάθε προσπάθεια, παρέμβαση και πρωτοβουλία για την ουσιαστική στήριξη των συμπολιτών μας στον αγώνα της καθημερινότητάς τους είναι προτεραιότητά μας. Η οικονομική ασφυξία που βιώνουν εξαιτίας των συνεπειών της κρίσης δεν τους αφήνει κανένα περιθώριο διεξόδου, γι’ αυτό κι εμείς εστιάζουμε στην πρακτική βοήθεια και ανακούφισή τους με την εξασφάλιση κρίσιμων αγαθών που όλοι χρειαζόμαστε και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πολυτέλεια, τα οποία είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα και σε πολύ προσιτές τιμές», επισημαίνουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης, και προσθέτουν: «Είναι τόσες πολλές οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις που έχουν, ειδικά αν ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες απόρων, ανέργων, πολύτεκνων, κ.λπ., που, και στο βαθμό που εξαρτάται από εμάς, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να πέσουν θύματα επιτήδειων κερδοσκόπων, αλλά στεκόμαστε συνέχεια στο πλευρό τους όπως οφείλουμε και όπως κάνουμε πάντα».

Σύμφωνα με τον κατάλογο των προϊόντων, θα διατεθούν:
• εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Λακωνίας,
• φασόλια, φακές, ρεβίθια, φάβα και πλιγούρι από τη Ζωοδόχο Πηγή Φαρσάλων,
• ρύζι τεσσάρων ποικιλιών από τα Ν.Μάλγαρα Θεσσαλονίκης,
• μέλι ανθόμελο και πευκόμελο από τη Θάσο,
• αλεύρι τριών ποικιλιών από τη Λάρισα,
• πατάτες από την Άνω Βροντού Σερρών και
• χαρτικά από τη Χρυσαυγή Λαγκαδά.
Οι δηλώσεις παραγγελιών θα γίνονται από τη Δευτέρα 17 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 3 Απριλίου. Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές μπορούν να υποβάλουν το ειδικό έντυπο παραγγελίας, έχοντας τρεις επιλογές:
Προσωπικά, συμπληρώνοντας το έντυπο παραγγελίας στους τέσσερις Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ:
* Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, ισόγειο δημαρχείου Νεάπολης-Συκεών)
* Συμβουλευτικός Σταθμός Νεάπολης (Ελ.Βενιζέλου 125, δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, 2ος όροφος)
* Συμβουλευτικός Σταθμός Πεύκων (Ειρήνης 19, δημοτικό κατάστημα Πεύκων, ισόγειο)
* Συμβουλευτικός Σταθμός Αγίου Παύλου (Ηπείρου 9-11, δημοτικό κατάστημα Αγίου Παύλου)
Τηλεφωνικά, ανάλογα με τη Δημοτική Ενότητα όπου κατοικούν, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ:
• Δ.Ε. Συκεών: 2313 313117
• Δ.Ε. Νεάπολης: 2310 671100 (εσωτ.123 ) και 2310 514706
• Δ.Ε. Πεύκων: 2313 502226
• Δ.Ε. Αγίου Παύλου: 2313 300206
Ηλεκτρονικά, ακολουθώντας μια απλή διαδικασία. Γίνεται αναζήτηση του εντύπου παραγγελίας στην ιστοσελίδα του δήμου και την ηλεκτρονική διεύθυνση www.sykies.gr, «κατεβαίνει» και αποθηκεύεται στον υπολογιστή μας. Αφού συμπληρωθεί, αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση xorismesazontes5@gmail.com χωρίς να απαιτείται η υπογραφή του αιτούντος.

Να τονιστεί ότι για την καλύτερη διευκόλυνση των καταναλωτών είναι αναγκαία η συμπλήρωση όλων των στοιχείων του εντύπου παραγγελίας, και ιδιαίτερα ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, ώστε να μπορούν τα στελέχη του Γραφείου Καταναλωτή να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους και μέσω γραπτών μηνυμάτων (sms) σχετικά με το χώρο, την ημέρα και την ώρα παραλαβής των προϊόντων.
Τέλος, η διάθεση των προϊόντων έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 11 Απριλίου, στην περιοχή Στρεμπενιώτη της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης, ενώ οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Έμφαση θα δοθεί, όπως κάθε φορά, στη διευκόλυνση των μετακινήσεων των καταναλωτών και την αποφυγή κάθε πιθανής ταλαιπωρίας τους. Καθοριστικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή θα παίξει και η πολύτιμη συνεργασία εθελοντών από τοπικούς φορείς και συλλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: