Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ο ήλιος του Λέοντα των Βρετανών στην Κύπρο



Στρατιώτες του Λόχου Charlie ο οποίος ανήκει διοικητικά στο 1ο Τάγμα του Βασιλικού Συντάγματος της Σκωτίας, πραγματοποίησαν και ολοκλήρωσαν αυτές τις μέρες την τεσσάρων εβδομάδων άσκηση «Ο ήλιος του Λιονταριού» με αντικείμενα που αφορούσαν πύρ και κίνηση ομάδας και ημιομάδας καθώς και σκοποβολή.

Η άσκηση έλαβε χώρα στην βρετανική βάση που βρίσκεται λίγο έξω απο την περιοχή της Επισκοπής στην Κύπρο και χωριζόταν σε τέσσερις φάσεις. Η πρώτη φάση πραγματοποιήθηκε στους εκπαιδευτικούς χώρους της βάσης Sovereign και αφορούσε την έκδοση διαταγής, δημιουργεία αμμοδόχου και την έναρξη περιπόλου.



Η δεύτερη φάση αφορούσε θέματα σκοποβολής και πραγματοποιήθηκε στο σκοπευτήριο της Βρετανικής βάσης στο Ακρωτήρι. Η άσκηση αφορούσε την σκοποβολή με τυφέκιο, ελαφρύ οπλοπολυβόλο και οπλοπολυβόλο ομάδας.

Ενω κατα την τρίτη φάση πραγματοποίσαν άσκηση με πραγματικά πυρά στο σκοπευτήριο της Δεκέλειας.

Με την επιστροφή του Λόχου στην Επισκοπή ξεκίνησε η τέταρτη και τελευταία φάση της εκπαίδευσης η οποία αφορούσε μια κλιμακούμενη πολεμική κατάσταση προσαρμοσμένη σε πραγματικές συνθήκες. Οι στρατιώτες έπρεπε να ολοκληρώσουν επιτυχώς τέσσερις συνεχής αποστολές οι οποίες αφορούσαν επίθεση σε εχθρική βάση στην περιοχή του Ακρωτηρίου, επίθεση σε νέα θέση η οποία θα τους δινόταν εκείνη την στιγμή, επίθεση στο χωριό Παραμάλι και τελική επίθεση με την δημιουργεία προγεφυρώματος στην ίδια περιοχή.



Ο Διοικητής του Λόχου Ταγματάρχης Jules Kilpatrick τόνισε ευχαριστημένος για την άσκηση: « η άσκηση «Ο Ήλιος του Λέοντα» ήταν μια φανταστική ευκαιρεία για να λάβει μέρος το σύνολο του Λόχου σε και σκληρή  μια απαιτητική εκπαίδευση με στόχο να ξεπεραστούν οι όποιες χαμηλού επιπέδου δυνατότητες, οι οποίες ξεπεράστηκαν, όπως έδειξε το τελευταίο μέρος της όλης άσκησης».

Μάλιστα, η ικανοποίησή του Διοικητή αλλα και της Βρετανική ηγεσίας για το αποτέλεσμα της άσκησης φάνηκε με την προαγωγή επι του πεδίου του στρατιώτη Cunningham σε Δεκανέα.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: