Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Οι Βρετανοί Πεζοναύτες τίμησαν την ιστορία τους



Στις 26/3/2014 πέντε Βρετανοί πεζοναύτες (commandos) μέλη του πληρώματος του βρετανικού πολεμικού πλοίου HMS Protector, το οποίο μετέχει σε επιστημονική υφής αποστολή στον Νότιο Αντλαντικό και στην Ανταρκτική, διάρκειας 18 μηνών, αποβιββάστηκαν στα Ανατολικά του Νησιωτικού συμπλέγματος των Φώκλαντς και εφτάσαν στην πρωτεύουσα του συμπλέγματος Στάνλευ, όπου ύψωσαν την βρετανική σημαία. Την συγκεκριμένη τους πράξη οι Βρετανοί την σχεδίαζαν απο το περασμένο Καλοκαίρι, όπου είχαν επισκεφτεί την περιοχή στα πλαίσια της επίσημης αποστολής τους.

Συγκεκριμένα, οι πέντε Βρετανοί commandos θέλοντας αποδώσουν τον δέοντα φόρο τιμής στην 45η Μοίρα Βρετανών Πεζοναυτών η οποία τον Μάη του 1982 αποβιβάστηκαν στα Φώκλαντς με αντικειμενικό σκοπό να καταλάβουν την πόλη Στάνλευ, φέροντας πλήρη φόρτο μάχης, αποβιβάστηκαν στην ακτή Σαν Κάρλος και διέσχισαν την απόσταση των 13,5 μιλίων ή 22 χιλιομέτρων που χώριζαν την ακτή απο το τον πρώτο τους σταθμό, New House, όπου ξεκουράστηκαν και ανεφοδίαστηκαν.



Στην συνέχεια, περάσαν το πέρασμα των Δύο αδελφών, δυτικά του Στάνλευ, όπου το 1982 η 45η Μοίρα των Βρετανών πεζοναυτών ανέτρεψαν οχυρές θέσεις των Αργεντινών. Αφού περπάτησαν άλλα 15 χιλιόμετρα (8 μίλια) έφτασαν το Στάνλευ όπου ανέβασαν την Βρετανική σημαία στον ιστό που βρίσκεται έξω απο το Διοικητήριο του νησιού.

«Μια απο τις πιο συγκινητικές στιγμές της πορείας μας ήταν όταν φτάνοντας στην πόλη είδαμε έξω απο την Ένωση Βετεράνων Πεζοναυτών την σημαία των Βρετανών πεζοναυτών» δήλωσε ο πεζοναύτης Rob Davis.

«Όταν πλησιάσαμε την πόλη απο ένα σπίτι η ένοικος άνοιξε όλα τα παράθυρα και έπαιζε στην διαπασών το  Life on the Ocean Wave με σκοπό να το ακούσουμε, ήταν κάτι που μας έδωσε μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια για την πορεία που κάναμε και επιδιώκουμε να καθιερώσουμε αυτή την πορεία ως φόρο τιμής στην 45η Μοίρα Βρετανών πεζοναυτών».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: