Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Πέθανε ο υπουργός άμυνας της Κύπρου Τάσος Μητσόπουλος



Γύρω στις 13:30 σήμερα ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Τάσος Μητσόπουλος έφυγε απο την ζωή του μετά απο ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου την οποία υπέστη χθές το μεσημέρι. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ομάδας γιατρών από Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ, ο 49χρονος υπουργός, απεβίωσε.
Υπενθυμίζεται ότι ο Τάσος Μητσόπουλος εκτελούσε χρέη υπουργού Άμυνας από τις  12 Μαρτίου 2014, όταν ο πρόεδρος Αναστασιάδης προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ενώ προηγουμένως ήταν στο τιμόνι του υπουργείου Συγκοινωνιών.

Ο Τάσος Μητσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Μαΐου 1965. Είναι έγγαμος με την Κατερίνα Βάτη και έχει δύο παιδιά, τη Χαρά και τον Άρη. Έχει σπουδάσει νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επαγγελματικό στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού, τον οποίο υπηρέτησε σε διάφορα πόστα. Είναι γνώστης της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας. Διατέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι το Μάρτιο του 2013 εκτελούσε χρέη ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού.


Στην Κύπρο διατέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Κανονισμό της Βουλής και τακτικό μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες. Διατέλεσε επίσης μέλος της αντιπροσωπίας της Κυπριακής Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου.
Για 22 έτη (1978-2000) ήταν μέλος της Νεολαίας του ΔΗΣΥ και Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την τετραετία 1989-1993, τετραετία κατά την οποία ήταν Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.
Διατέλεσε διευθυντής γραφείων του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη διετία 1993-1995 και για την οκταετία 1999-2008, του γραφείου του Νίκου Αναστασιάδη, Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Για 9 χρόνια ήταν Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, 1999-2008. Είναι Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και επίτροπος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΗΣΥ και Επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Μέσης Ανατολής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καθώς και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.
Διετέλεσε υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων στην κυβέρνηση Αναστασιάδη.
Από τις 12 Μαρτίου 2014 εκτελούσε χρέη Υπουργού Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: