Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

«4 ΘΕΑΤΡΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ» του Μ.Χατζιδάκι από τα Δημοτικά Ωδεία


Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται το μεγάλο μουσικό έργο «4 ΘΕΑΤΡΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ» του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Μάνου Χαζιδάκι, το Σάββατο 5 Απριλίου στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών.

Τα μέλη της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής και της Χορωδίας των Δημοτικών Ωδείων Νεάπολης-Συκεών ερμηνεύουν τη μουσική και τα τραγούδια από τέσσερις κορυφαίες θεατρικές παραστάσεις του αξέχαστου δημιουργού, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Βασίλη Μπουλούση και με τη φωνητική επένδυση του Ανδρέα Καρακότα και του Χρήστου Στόικου.

Η μουσική ανάπλαση του έργου είναι του συνθέτη Νίκου Κυπουργού, την ενορχήστρωση έχει επιμεληθεί ο Πάνος Κοσμίδης και τη διδασκαλία της χορωδίας έχει αναλάβει η Μαρία Κουβακλή.
Σε μία μοναδική συναυλία θα ακουστούν οι κύκλοι τραγουδιών από τέσσερις κορυφαίες θεατρικές παραστάσεις, όπου ο αξεπέραστος Έλληνας συνθέτης συναντά και «συνεργάζεται» με τέσσερα «ιερά τέρατα» της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας δημιουργώντας μια συγκλονιστική μουσική σύνθεση.

Τριάντα τραγούδια για τον έρωτα και το θάνατο «Ματωμένος Γάμος», σε στίχους Νίκου Γκάτσου, τον πόλεμο και την αγάπη «Ο Κύκλος με την Κιμωλία», σε στίχους Οδυσσέα Ελύτη, την παρακμή και τη διαφθορά «Παραμύθι χωρίς Όνομα», σε στίχους Ιάκωβου Καμπανέλλη και τη λευτεριά της πατρίδας «Καπετάν Μιχάλης» σε στίχους Νίκου Καζαντζάκη, σε μια «δουλειά που ξεπέρασε τα όρια μιας δυνατής στιγμής κι έφτιαξε μελλοντικούς μύθους…».

Η εκδήλωση οργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών, θα φιλοξενηθεί στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρ.Φεραίου και Μεγάρων) στις 7 το απόγευμα, και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες:
Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών
Πληροφορίες: 2310 671100, e-mail: keyns2012@gmail.com
Αστικές γραμμές: Νο23-στάση Βίτσι, Νο28-στάση Δεδέογλου, Νο18-στάση Νηπιαγωγείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: